Speltips inför Sheffield Wednesday – Swansea City 17/2: Urstarkt spel!

Spelbloggare Publicerat: 16 februari 2018

Redan 13:30 är det avspark i lördagens första FA-cupmatch, vilken spelas mellan Sheffield Wednesday och Swansea City. Vi är helt säkra på vår sak: att spelbolagen värderat den här matchen löjligt snett.

Tanken var att Sheffield Wednesday skulle vara en utmanare om platserna uppåt i seriesystemet, till stora Premier League – men så har fallet inte utvecklats. Inte i närheten. Laget har svikit enormt.

Till slut kokade det över för styrelsen, som strax efter nyår hämtade in holländaren Jos Luhukay på tränarposten. Mer finns att fila på, men bättre har det åtminstone blivit: blott en förlust på de nio matcherna med honom vid rodret. Nollan är hållen i sex av dessa. Däremot – bara tre vunna.

Swansea har också vaknat till liv och även fått huvudet över det helröda tabellområdet i Premier League, om än bara med pinnen ner dit. I FA-cupen har de dessutom avancerat förbi Wolverhampton samt Notts County, där båda mötena inleddes borta, slutade oavgjorda och det sedermera löstes på hemmaplan. De senare nämnda krossades med siffrorna 8-1 på Liberty Stadium.

Hemmaspelet i allmänhet har varit det stora succéreceptet, med fem raka vinster, däribland mot Liverpool och Arsenal.

Båda parter kommer till spel med välfyllda skadelistor. Åtta spelare rapporteras vara borta för kvällens värdskap medan Swanseas besked är nästintill lika illa, med sex borta, däribland Wilfried Bony och André Ayew.

Hemma-/bortafaktorn betydande

Man kan inte annat än att imponeras av de senaste veckornas Swansea, men två faktum kvarstår: de är fortfarande kvar i botten av Premier League och på bortaplan har bara en av de 13 senaste matcherna slutat upp i vinster. Det är fakta värd att väga in i det hela.

Samtidigt har även Sheffield Wednesday hittat stilen i viss: stabiliteten är där och försvarsspelet justerat. Laget är tveklöst bättre än vad tabellen i Championship antyder. Finns mycket mer att hämta ur spelarmaterialet, vilket vi fått se svart på vitt under 2018.

Ur motivationssynpunkt är det fördel Wednesday. De är i det hopplösa mittenskiktet av Championship medan Swansea slåss för förnyat kontrakt i finrummet. Skillnad i rotation och rent mentalt?

Swanseas båda bortamatcher i FA-cupen, mot Wolverhampton och Notts County, har slutat med oavgjorda utfall. Nu väntar ännu en tuff uppgift, där vi ser ett stort bud på skräll.

1,93 x insatsen för Sheffield Wednesday +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – tas utan tvekan.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sheffield Wednesday +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 13:30, lördag 17/2
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: