Speltips inför Shrewsbury – West Ham 7/1: Underskattning?

Simon Pålsson Publicerat: 6 januari 2018

Inför söndagens cupmöte mellan Shrewsbury Town och West Ham United är frågan om spelbolagen inte har underskattat det ena laget. Troligen syftar vi inte på samma lag som ni tror.

FA-cupen åker vidare på söndagen och den mycket utdragna omgången fortsätter att bjuda på guldkorn. Nu fokuserar vi på det intressanta mötet på Montgomery Waters Meadow i Shrewsbury, där hemmalaget med samma namn som staden tar sig an West Ham United från huvudstaden. Det är väl precis den här typen av matcher som det engelska cupsystemet är till för?

Det finns helt klart en skrällchans här, men frågan är om inte spelbolagen själva gått och blivit lite väl romantiska? På ena sidan har vi alltså ett topplag i League One, som efter en fin säsong parkerar bakom välkända Wigan Athletic i tabelltoppen. Just nu är närmast jagande lag Blackburn Rovers, men just nu ser det ut som att Shrewsbury minsann är på väg uppåt i seriesystemet. Så det är alltså ett formstarkt lag som väntar West Ham här.

Med åtta raka matcher utan förlust och sex vinster på dessa åtta matcher finns det all anledning att åtminstone ta hemmalagets fina form i beaktande. Å andra sidan är det inte direkt Manchester City som lagets ställs mot om helgerna. Frågan är om hemmalaget har fullt fokus här eller om avancemanget i ligan är viktigare? Det är en faktor som alltid bör ses över vad gäller cupspel.

West Han reser sig nu

Mycket går att säga om West Ham, men deras säsongsinledningen har inte varit mycket att hänga i granen. Eller säsongsinledning och säsongsinledning, med 22 matcher spelade finns det nog anledning att omvärdera det begreppet. Så här långt har laget 22 inspelade poäng och är med det några poäng över nedflyttningsplatserna.

Nu kommer laget med tre raka matcher utan förlust, varav en borta mot Tottenham. Med andra ord går det att se en positiv trend. Det råder ingen tvekan om att fokus helt och fullt ligger på Premier League för David Moyes lag, men samtidigt vore det direkt förödande mentalt att åka ut med ett lag från League One. Har han verkligen råd med det?

I våra ögon är – såklart – gästerna så mycket bättre här. Vi tror att det räcker, om än knappt.

West Ham vinner spelas till 2,00 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  West Ham vinner
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 7/1
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: