Speltips inför Sirius – Örebro 7/5: Fel favorit

Spelbloggare Publicerat: 7 maj 2018

Utropstecknet Örebro SK tar deras pick och pack till Uppsala och Studenternas IP, var ett kallt Sirius väntar i en match vi anser oddssättarna vara ute på djupt vatten i deras värdering.

Efter tre raka förluster och blott fyra pinnar på sex matcher kan varningssignalerna höjas runt Sirius, som inte alls fått ihop det under serieupptakten. I viss mån kan detta förklaras i hur tufft spelschema man haft; dubbla torskar mot AIK och innan dess ett mot IFK Norrköping.

Extra påtaglig var frustrationen efter tappet mot solnaiterna senast, också på Studenternas IP. Fram till matchens avslutande 25 minuter hade man 2-1 att spela på, vilket sedermera tappades till 2-3. Ett plattfall – om än, i stora delar, stark prestation.

Att Örebro hemma är en mer beskedlig uppgift är uppenbart, men närkingarna ska heller inte underskattas. Faktum är att de ännu inte förlorat en enda allsvensk match: tre vunna och tre kryss.

Och då ska vi understryka att ÖSK var nederlagstippade på förhand, som en potentiell kandidat för bottenstriden. Frågan är; om standarden vidarehållas, eller en reaktion lurar runt hörnet?

Den där förlustnollan såg ut att spräckas redan i den förra omgången, när ÖSK hade 0-2 i hemmamötet med Dalkurd. Under de tio sista minuterna vände dock allt; reduceringen, kvitteringen och vinnarmålet kom. Kennedy Igboananike stod för de två senare nämnda – hans första baljor i årets Allsvenskan.

Stora avbräcket: Eddahri out

Sirius har ett fullt acceptabelt spelarmaterial och ska ha mer att få ut. Det tvekar vi inte en sekund över.

Men nu får matchen dissekeras och analyserar utifrån de rådande förutsättningarna – och då har Uppsalalaget trots allt förlorat tre raka matcher och spelat in så lite som fyra pinnar över det hela. Tufft schema, absolut, men sånt sätter sina spår.

Som om det inte kunde vara värre – här missar stjärnan Omar Eddahri matchen, liksom senast. Nu är det hälen som krånglar. Brutalt avbräck som tunnar ut offensiven rejält.

Detta medan Örebro har ett starkt momentum och utöver det en skadesituation som lättats upp under veckansom varit. De är, som nämnt, ännu förlustfria och matchen mot Dalkurd visar inte bara på kvalité, utan moral och flax. Det sistnämnda är också sånt som man förtjänar. Ett starkt lag har marginalerna på sin sida.

Gillar närkingarnas chanser här och spelar dem med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – till oddset 2,13 hos Bethard. Har vi rentav fel oddsfavorit här?

  Rygga spelet hos Bethard – Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Örebro +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,13 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 19:00, måndag 7/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.