Speltips inför Skellefteå – Umeå 31/5: Västerbottniskt derby

Spelbloggare Publicerat: 30 maj 2018

Det vankas västerbottniskt derby i Division 1 Norra, där tabelljumbon och desperata Skellefteå tar emot mittenplacerade Umeå. Här räknar vi med ett hemmalag som vill sätta avtryck direkt.

Är det orken som tvinar? Eller handlar det om ett brustet självförtroende? Sättet som Skellefteå faller samman i match efter match, trots att de ofta inleder med stil, är häpnadsväckande.

Matchen senast, också hemma, då mot Arameirska / Syrianska, är ett praktexempel på detta. 1-0 från första halvlek tappades till 1-3 under loppet av tio minuter tätt in i den andra halvleken och slutsiffrorna skrevs till sist 2-3.

Facit nu, tre pinnar på de åtta inledande matcherna: tre kryss och fem förluster. När – om – vänder det?

Umeå står desto mer stabilt i mitten av tabellen, även om det finns press underifrån. De ska vara för bra för att dras in i bottenstriden – eller? – och är för närvarande placerade precis mitt i tabellen med två vunna, fyra kryss och två förluster. Mellanmjölk, med andra ord.

Inför matchen kommer Umeå från två raka 1-1-kryss och dessförinnan en uddamålsvinst. Senast fick de besök av nästjumbon Karlslund, där man förstås ville få ut mer – inte minst eftersom den sista halvtimmen av matchen spelades med en man mer på planen.

Första målet i 6/8 matcher

Umeå hade problem med Karlslund, som har exakt samma resultatrad som Skellefteå, senast – och då på hemmaplan. Det tänker vi oss att de kan få här också…

Det är klart att Skellefteå slår ur underläge i de allra flesta matcher här i Norrettan, men de har faktiskt inte varit helt oävna. Eller alls oävna, för den delen. Problemet har varit att knyta ihop säcken i matcherna, hålla emot motståndarnas anstormningar under de senare delarna av dem.

Faktum är att de fått in det första målet i sex av åtta seriematcher, ofta i väldigt tidiga skeden av matcherna.

Nu, när desperationen för poäng blivit allt större, räknar vi med ett Skellefteå som kliver ut på planen för att sätta avtryck.

Första målet: Skellefteå blir därför vårt speltips till oddset 2,35 hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Första målet: Skellefteå
Odds: 2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 31/5
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.