Speltips inför Slovakien – Holland 31/5: En match i vänskapens tecken

Spelbloggare Publicerat: 30 maj 2018

En landskamp i vänskapens tecken – Slovakien mot Holland, i Trnava. Hemmalaget må vara hyfsat välstrukturerade, men det finns flera faktorer som talar till holländarnas favör och det kan vara på sin plats att investera i dem.

Efter att det blev klart att Holland skulle missa sommarens världsmästerskap har de startat en process där nytt kommer in och gammal skåpmat skickas ut – ett generationsskifte i dess startfas.

Bland de som lämnat är Robin van Persie, Wesley Sneijder och Arjen Robben, som alla varit framstående och bland världstoppen ute i Europa under åren. Svår uppgift att ersätta dem, även om det då är på sin plats. Krävs en nystart.

På tränarfronten har även Ronald Koeman kommit in och av hans två inledande matcher, båda i vänskapens tecken, har det sett lovande ut. I debutmatchen, 0-1-förlusten mot England, rullade spelet på väl och därefter krossades Portugal med siffrorna tre mål mot noll.

Slovakien var desto närmare än Holland att komma ända till VM, men blev det europeiska kvalets sämsta tvåa och missade således playoffet dit. Strukturen i spelet är solid, utan att det finns särskilt mycket till spetskvalitéer. Lite halvdant, med andra ord.

Borta för Slovakien inför matchen är rutinerade Martin Skrtel, nu i Fenerbahce och som spelade för Liverpool mellan spelåren 2007/08-2015/16. Klart avbräck, men annars är det en stark trupp de kan laborera med.

Positiv känsla i Holland

Vad kan vi vänta oss av ”nya” Holland?

Det är klart att det kan ta tid att vänja sig med verkligheten utan de senaste årens stora stjärnor, men truppen är fortsatt stark och nu är det bara att ladda om. Flera pjäser av absolut världsklass, så möjligheterna finns verkligen.

Av de två första matcherna med Ronald Koeman vid rodret har det funnits mycket positvt att hämta ut – och då har de alltså mött England samt Portugal. De senare nämnda krossades också alltså med 3-0.

Slovakien är stabila, hyfsat svåra att slå – men är i ärlighetens namn en bra bit på efterkälken mot Holland. Trots en del vinster har de senaste matcherna heller inte lämnat fullt så positiv eftersmak. Räkna också in att Martin Skrtel saknas.

Vänskapsmatcher ska man helst inte skruva upp insatsnivån i överdrivet mycket, men ett litet spel på Holland känns befogat. De har mycket att bevisa nu i rådande generationsskifte, också resultatmässigt.

Den raka tvåan spelas till 2,20 gånger smeten hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Holland vinner, rak tvåa
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, torsdag 31/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.