Speltips inför Southampton – Liverpool 11/2: Givet målspel

Spelbloggare Publicerat: 11 februari 2018

Allt indikerar på mål – också åt båda håll? – inför veckans sista Premier League-match där Southampton och Liverpool gör upp på St. Mary’s Stadium. Att räkna med en öppen matchbild?

Äntligen har Southampton fått lite luft under vingarna och påbörjat – den väntande – klättringen i Premier League. Men vi ska också beakta att det är tätt i botten och att vindarna vänder fort. Trots allt – ”The Saints” har bara två pinnar ner under det där ödesstrecket.

Faran är alltså inte borta, medan Southampton ska vara alldeles för bra för att ens riskera trilla ur finrummet. Med FA-cupen inräknad har de sex matcher på raken utan förlust, tre vunna och tre kryss. För strax över en vecka sedan plockades West Bromwich Albion ner med 3-2 – på bortaplan.

Glädjande besked är att Southamptons enda avbräck inför matchen, som situationen ser ut i skrivandets stund, är på Charlie Austin.

Lite åt andra hållet pekar formkurvan för Liverpool, även om det känns lite ovisst inför framtiden. 2-2, efter att ha släppt in mål i den femte stopptidsminuten, blev det sist mot Tottenham, vilket följde upp en 3-0-vinst över Huddersfield. Dessförinnan? Två raka nederlag. Ja, det är onekligen svårt att sia vartåt det barkar…

Liksom för motståndarna har Liverpools skadesituationen lättats upp. Tveksamhet endast runt Adam Lallana, Ragnar Klavan samt Joseph Gomez för närvarande. Knappast på tal om panik härmed.

Statistiken är talande

Mål, mål, mål! Det skriker – målfest! Eller hur? Enligt undertecknad pekar mer eller mindre allt på det.

Southampton har sannerligen fått stil på det hela: sex förlustfria matcher och en herrans massa mål framåt, om än en del bakåt. Senast sårades West Bromwich, i 3-2-vinsten, rejält vid upprepande tillfällen medan försvarsspelet under perioder svajade till.

Och den här idén om en målfest i huvudet, den stärks oerhört när seriens mest obalanserade lag i det offensiva kontra defensiva ska ta del på den andra planhalvan. Liverpool levererar mer eller mindre alltid framåt, men har ett försvarsspel läckandes som ett såll. Enda hållna nollan på åtta matcher, mot ett uddlöst och klart sämre Huddersfield.

BLGM-spelet har suttit i fyra av ”The Saints” fem senaste matcher och i sex av Liverpools åtta dito.

Att det blir mål åt båda håll testas med glädje till 1,67x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 17:30, söndag 11/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: