Speltips inför Southampton – Manchester United 1/12: Poängnöd – för två uddlösa lag

Spelbloggare Publicerat: 29 november 2018

Lördagens sena Premier League-match är en sådan där båda medverkande parter, Southampton och Manchester United, är i desperat behov av ett poängtillskott. Vårt speltips, oddsen och startelvorna tas bäst del av här.

Annons:

Det är hejdlöst tätt i bottenskiktet av Premier League – ett skikt som Southampton är djupt nere i, placerade som tredjejumbo och sålunda en av de platser som skulle ta dem ner i Championship. Detta med ett facit om toksnåla åtta inspelade poäng på 13 matcher. Enbart en vinst.

Man kan enkelt slå fast och påtala en kris hos ”The Saints”, vars utvecklingskurva pekat nedåt under flera års tid. De har under åren i princip alltid blivit helt sönderköpta och med det haft svårt att vidarehålla den standard som funnits. Nu ser det tveklöst ut att bli en hektisk nedflyttningsstrid – bättre nivå än så håller de kanske inte?

Även Manchester United är en besvikelse – i den mening att de hamnat rejält på efterkälken mot toppkonkurrenterna. Mer glädjande är det emellertid att klubben är klara för Champions League-slutspel efter att ha värjt undan Young Boys med 1-0 efter ett sent mål signerat Marouane Fellaini i veckan. Det ska dock nämnas: helt utan att imponera…

Otroligt viktiga poäng är det som hittas i potten på St. Mary’s Stadium, i olika delar av tabellen. Var fördelas dessa?

På truppfronten står det klart att Southamptons Sam Gallagher är fortsatt indisponibel samt Shane Long, Danny Ings och Ryan Bertrand även de riskerar behöva stå åt sidan. Gästerna har Victor Lindelöf, Marcos Rojo och Alexis Sánchez out. Tveksamt om Diogo Dalot, Ander Herrera, Matteo Darmian samt Antonio Valencia.

Uddlöst United senaste matcherna

Under flera matcher det här spelåret har Manchester United visats sårbara och i allmänhet har det blivit en hel del mål när de varit i farten, såväl på hemma- som bortaplan.

Här misstänker vi dock det bli annorlunda. Även om statistiken vill antyda annat – spelåret är ännu ungt – spelar United under José Mourinho ofta mer tillbakalutat på resande fot. Mer cyniskt. Och hit kommer ”De röda djävlarna” med två extremt tillknäppta matcher i bagaget: först ett 0-0-kryss mot Crystal Palace och nu senast en ytterst knapp 1-0-vinst över schweiziska Young Boys.

Så, kanske kan ett blödande Southampton hålla muren uppe hyfsat? Det är tanken. Samtidigt har det bara blivit tio mål framåt på 13 matcher – ett mindre skrämmande facit för ett motstånd som alltså hållit nollan i två raka matcher.

Tätt? Ja! 0-0/0-1, kanske?

Under 2,5 mål spelas till 1,96x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, lördag 1/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.