Speltips inför Southampton – Tottenham 9/3: Över trippla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 7 mars 2019

Botten mot toppen, men Southampton kan absolut sätta Tottenham Hotspur under press i lördagens TV-sända 16:00-match från Premier League. Planen är att mer än trippla insatsen på spelfronten.

Annons:

Det är svårt att sia var Tottenham står – upp och ner i prestationerna. Det kan delvis bero på att man måste bolla Champions League- med Premier League-spel och att fokus kan hamna snett i vissa matcher, även om det är långtifrån hela sanningen.

Efter storskalpen, 3-0-vinsten över Borussia Dortmund i det inledande CL-slutspelsmötet blev till tre vinstfria matcher i seriespelet och tillbaka på vinnarspåret var de när returen mot tyskarna plockades hem med ett mål mot noll. Vartåt barkar det nu?

Från den tredjeplats som innehas i PL, har de fyra pinnar ner utanför Champions League-området. Manchester United, Arsenal och Tottenham Hotspur är tuffa konkurrenter – och inte minst ”De röda djävlarna” är i fantastisk form.

Southamptons år har varit ett praktfiasko. Ett brutalt sådant. De är fortfarande i den stora riskzonen att behöva lämna Premier League, snittar mindre än en pinne per match och har två ner till bottentrion och Cardiff City närmast.

Michael Obafemi, Mario Lemina och eventuellt Danny Ings kommer missa matchen för ”The Saints” medan Tottenhams enda klara avbräck är på Vincent Janssen. Däremot står Dele Alli, Harry Winks samt Kieran Trippier som osäkra.

Lovande insats senast

Låt oss slå fast: spelare för spelare är skillnaderna dessa parter emellan enorma. Tottenham, trots bortaplan, ska således räkna som stora favoriter. Bara det faktum att de skramlat ihop mer än Southamptons dubbla skörd är talande för detta.

Men vi känner ändå att Southampton har kapaciteten att störa ”Spurs” denna afton. Senast, när Manchester United besöktes på Old Trafford, smällde de in två fantastiska mål och föll inte, en 2-3-förlust, fören i slutminuterna. Insatsen är det bara att höja på hatten för. Dessförinnan städades bottenkonkurrenten Fulham undan med 2-0.

De dubbla matcherna som Tottenham stod för mot Dortmund i Champions League-slutspelet var fantastiskt imponerande, men mellan dessa stod de för tre bra mycket sämre prestationer – förluster mot Burnley samt Chelsea och ett kryss hemma mot Arsenal.

Med hänsyn till den frejdiga offensiv som Southampton visade prov på borta mot Manchester United, med två mål framåt – varför skulle de inte kunna få utdelning mot ett småsvajigt Tottenham?

Det finns flera intressanta spelobjekt, skrällbetonade, att välja och vraka mellan. Vårt val faller på Southampton över 1,5 mål till hela 3,20 gånger pengarna hos Betfair Sportsbook. Tveklöst värdesiffror.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Southampton över 1,5 mål
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 16:00, lördag 9/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.