Speltips inför Stoke – Crystal Palace 5/5: Mardrömssviten – ett avslutat kapitel

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2018

Stoke City spelar med kniven hårt pressad mot strupen när de tar emot Crystal Palace på bet365 Stadium – och vi tänker oss att det är på tiden att den här mardrömssviten för ”The Potters” blir ett avslutat kapitel.

Två matcher har Stoke kvar att spela och det finns inte annat på kartan än två vinster på dessa, den här matchen och slutligen Swansea City borta – annars kommer man, nu som nästjumbo, stanna kvar under strecket, vilket även kan bli fallet vid händelse av full pott.

Andra än Stoke kan inte beskyllas för hur det här spelåret utvecklats. Att allt dessutom eskalerat, åt det sämre, under slutspurten är extra illavarslande. Facit nu? 12 matcher i följd utan seger, 0-7-5. Då får man ingen skjuts i tabellen. Så enkelt är det.

Crystal Palace har också varit en av de klubbar som varit ute på tunnast is i Premier League –för att nu stå nästintill helt säkert. För exakt en vecka sedan krossades Leicester City med brutala fem mål mot noll, vilket summerades som den fjärde raka matchen utan nederlag. Bara att höja på hatten.

Det finns en hel del frånvarande och eventuellt sådana namn att ta hänsyn till inför matchen. Stoke saknar Bruno Martins Indi, Konstantinos Stadylidis, Ibrahim Afellay och Jesé, där de två senare nämnda inte har tillåtelse att spela för klubben. Duon bestående av Eric Maxim Choupo-Moting samt Glen Johnson är därutöver osäkra.

Gästernas situation på truppfronten är närmast oförändrad. Scott Dann, Jason Puncheon, Bakary Sako och med största säkerhet även Connor Wickham får stå åt sidan.

Stoke måste vinna

Nästan helt femtio-femtio menar oddssättarna det här vara. Hur tänker vi? Annorlunda.

Det är klart att Crystal Palace är i bättre stim. Klart bättre. Gillar starkt vad de visat upp på sistone och 5-0-krossen av Leicester var pricken över i:et – det som med största säkerhet betyder att kontraktet nu är i hamn.

Detta medan Stoke har 12 – ja, t-o-l-v! – matcher uppradade utan att ha vunnit. Trots detta, hur virrigt det än kan låta, ser vi ”The Potters” med störst chans här. Goda chanser för tre färska pinnar.

Att nämna i det hela är att Stoke haft tre matcher där de sett klart bättre ut, med tre raka kryss i tuffa matcher. Senast löstes 0-0 mot Liverpool – på Anfield. Positiva tendenser finns alltså.

Inte minst handlar det dock om den rena motivationsfaktorn här. Palace kan vara hyfsat avslappnade och behöver inte stressa upp sig om den här matchen skulle förloras medan Stoke helt enkelt måste vinna.

Vi tänker oss ett extremt desperat hemmalag här, som kan komma att bryta deras rådande mardrömssvit. Allt eller ingenting!

Den raka ettan tas till 2,70 gånger smeten hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Stoke vinner, rak etta
Odds: 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 13:30, lördag 5/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.