Speltips inför Sturm Graz – Ajax 1/8: Återigen klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 30 juli 2018

Planen är att strax över dubbla det investerade kapitalet när det vankas returmöte mellan österrikiska Sturm Graz och holländska Ajax. Till rådande odds är det närmast löjeväckande att ta sida.

Annons:

Enkelt och enkelt, det kanske är att ta i, men det underströks väl vilka skillnader som det facto råder mellan dessa två förra veckan.

På Amsterdam Arena vann Ajax med två mål mot noll och har alltså med det skapat en brant uppförsbacke för Sturm Graz, som dessutom inte lyckades pryda målprotokollet – något som är kritiskt i den här typen av dubbelmatcher; att hitta nätet även på resande fot.

Det finns en hel del namn av klass hos holländarna, flera som spelat på större scener i karriären och således hunnit skrapat ihop rejält nyttig erfarenhet. Klaas-Jan Huntelaar är en, Dusan Tadic en annan och Daley Blind likaså. Detta är även spetsat med ungdomlig frejdighet och talang så det räcker och blir över.

Så, kan Ajax vara ett namn för Champions League-gruppspelet? Mycket handlar förstås om vilka lotter de får framöver, men chansen finns där. Räknas bort ska de absolut inte. Det faktum att man fått in den där rutinen och kvaliteten kan spela en betydande roll.

Sturm Graz är en klubb av toppkaliber i Österrike, men har haft sina bekymmer på senare år – och nu finns ett helt dominant Salzburg i landet. Förra året blev det en säker andraplats, vilket inneburit att de fått den här chansen att utmana bland de största av jättar.

Spiken i kistan

En lättviktare ska Sturm Graz kanske inte betraktas som, men österrikisk klubbfotboll är det facto inte den bästa. Exempelvis kunde vi se nämnda och nyrika RB Salzburg åka ur CL-kvalet mot kroatiska Rijeka i fjol. Förvisso inte en drömlott, även om det är en hyfsad indikator på vart de står i ledet.

Årets Ajax kan, som vi nämnt, bli att räkna med. De har fått in stora och erfarna namn och har i övrigt ett extremt talangfullt lag – en kombination som ofta bäddar för succé.

Givetvis är det en betydande skillnad att spela på hemma- kontra bortaplan ute i Europa, men att Ajax är den klart bättre parten är omöjligt att sopa under mattan med. De hade bra kontroll och det väntar vi oss att de har här också.

Eftersom österrikarna nu måste uppåt i banan och intensivt jaga i uppförsbacke, kommer stora ytor dyka upp och de kan Ajax säkerligen utnyttja väl…

Spiken i kistan? Den raka tvåan spelas till 2,07 gånger pengarna hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Ajax vinner, rak tvåa
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 20:30, onsdag 1/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.