Speltips inför Sundsvall – Hammarby 29/10: Öppna dörrar – målpartaj?

Spelbloggare Publicerat: 28 oktober 2017

Det akuta poängbehovet är stort för GIF Sundsvall när nytt allsvenskt kontrakt jagas. Mot ett svajigt Hammarby, utan överdrivet mycket att spela för, kan matchen öppnas upp totalt på Norrporten Arena.

På kvalplatsen, med två mål att hämta in i målskillnaden mot Jönköping Södra ovanför. Sådan är situationen för ”Giffarna” Sundsvall när två matcher återstår av årets allsvenska. Timmarna efter denna match ställs också nämnda J-Södra mot Djurgården i Stockholm.

I och med deras så tuffa match, är det här lite av drömsituation för Sundsvall – att ställas mot ett svajigt Hammarby utan speciellt mycket att spela för, bara enskilda platser uppåt och neråt i tabellen.

Däremot är det i motvind som Sundsvall försöker stå pall. Trots upprepade bra prestationer har de inte förmått att vinna på sistone. När 2-0 tappades till 2-2 under matchens slutspurt mot IFK Norrköping är ett praktexempel.

Hammarby hittas på elfteplatsen i tabellen och kan faktiskt kliva upp på den övre tabellhalvan, så tätt som mittenskiktet i Allsvenskan är. Givetvis finns det en del att vinna på det, inte minst kan det ses som en språngbräda inför kommande år, men hur motiverade är de egentligen?

Hammarby spelar utan press

Det är en måstematch deluxe för ”Giffarna” och de skulle kunna synas som vinnare, men oddsen kanske är lite i underkant. Hade velat ha några punkter bättre betalt för en investering.

Istället – målpartaj! Visst osar det mål här?

Sundsvall måste kliva på framåt, satsa på att vinna en match som denna. Gärna med lite större siffror också. De har visat upp ett bra, om vi sätter det i relation till resultaten, spel och offensivt har flera nycklar hittats. Dessvärre släpps alldeles för mycket till i desperationens anda. Fyra raka över 2,5 mål, tre av dem över 3,5.

Gästerna kan helt enkelt släppa på handbromsen här och det kommer förstås prägla matchbilden. Vi fick se sådana tendenser mot Sirius senast, där sprudlande anfallsfotboll varvades med bedrövlig försvarsdito. 3-3 slutade den matchen.

Litet minus för spelet med Pa Dibba out för Hammarby, men betydelsen av det är relativt liten. Han startade exempelvis inte ens senast.

Gillar, som ni förstår, möjligheterna för mål. Över 3,0 (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – tas till 1,95 x insatsen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto hos dem här. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 15:00, söndag 29/10
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: