Speltips inför Sundsvall – Kalmar 8/10: Dubbelt upp

Spelbloggare Publicerat: 7 oktober 2018

Som GIF Sundsvall levererar! Årets stora allsvenska utropstecken ser inte ut att vilja checka ut ännu – helt till skillnad från kvällens motståndare, Kalmar FF. Valet av speltips kunde knappast vara enklare.

Annons:

”Giffarna” fortsätter prestera fantastisk fotboll och har under året tystat alla de kritiker som på förhand menade att de var en av de främsta bottenkandidaterna i serien. De har befäst deras position på den övre tabellhalvan och detta utan att i minsta lilla peta i deras spelidé. Många fina passningsfötter.

Inför matchen kommer Sundsvall med kryss mot Malmö FF samt Djurgården, där det hade kunnat bli ännu bättre utdelning, och dessförinnan en komfortabel trea i ett bortamöte med Brommapojkarna.

Annat är det med Kalmar, som helt tycks ha tappat stinget och i övrigt har ett typiskt mellanår – vad som är att vänta av dem; för bra för botten, men utan spets för att utmana i det översta skiktet av tabellen.

Ända sedan efter sommaruppehållet har smålänningarna haft betydande bekymmer och de senaste veckorna har situationen förvärrats än mer. I Allsvenskan: sex raka matcher utan vinst, varav tre förlorats och under samma period missades även chansen till Svenska Cupen-spel kommande år, via en torsk mot Assyriska Turabdin IK.

Det mesta talar för ”Giffarna”

För strax över en vecka sedan fick Kalmar en absolut toppchans att sätta stopp för deras vinstfria svit och mardrömsperiod, när de fick besök av tredjejumbon Brommapojkarna på Guldfågeln Arena – men inte heller där förmådde man att leverera. 1-1 slutade matchen.

Så, vad talar för att KFF skulle kunna fälla krokben för ”Giffarna” här? Ganska lite, menar vi.

Sundsvall, fastän de inte har överdrivet mycket att spela för, imponerar något oerhört. Nu: komna från kryss mot Djurgården samt Malmö FF. Mot de senare nämnda blev de, precis som väntat, rejält tillbakatryckta, men mot DIF kunde det mycket väl ha blivit mer.

Nu spelas matchen också på konstgräs – ett faktum som också talar starkt till Sundsvalls fördel. Kalmar trivs inte alls på underlaget och har det facto bara vunnit en av årets allsvenska matcher på det.

Dubbelt upp får vi för den raka ettan av Betser. Det spelas utan att blinka.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sundsvall vinner, rak etta
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 19:00, måndag 8/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.