Speltips inför Sundsvall – Östersund 19/5: Löjlig värdering av spelbolagen

Spelbloggare Publicerat: 16 maj 2018

Hur tänker de kära oddssättarna här? Fantastiskt formstarka GIF Sundsvall står för värdskapet på Norrporten Arena mot ett krisande Östersund – och ska ses med absolut toppchans.

Som ”Giffarna” står starkt! De är bara ett av de allsvenska utropstecknen det här året, som hittills bjudit på oerhörda överraskningar – åt alla möjliga håll och kanter. Oförutsägbart så det skriker om det.

För att ta det från början: Sundsvall var ansedda som en av de största kandidaterna till att åka ur Allsvenskan. Istället för ett sammanfall inleddes serien med sex förlustfria matcher, sedan en uddamålstorsk mot serieledande Hammarby, för att studsa tillbaka och krossa Brommapojkarna med tre mål mot noll för exakt en vecka sedan.

Skulle ännu en trea kasseras in här, då stärker Sundsvall deras position ännu mer på den övre tabellhalvan. Och en sådan ska de väl ha en mycket bra chans på? Tendenser till att dippa ihop har knappt synts till.

Östersund, som varit svenskarnas stora kelgris de senaste åren, har det stökat en hel del om. Ordföranden Daniel Kindberg har varit anhållen misstänkt för ekonomisk brottslighet och de sportsliga resultaten var redan dessförinnan under all kritik.

Ett stort kliv framåt var det förvisso när veckans bortamöte mot AIK slutade med kryss efter att Saman Ghoddos kvitterat i slutminuterna. Helt välförtjänt? Nja, det kan man inte påstå – men en pinne är en pinne i en match av den typen.

Makalöst odds

Spelbolagen, dess oddssättare och marknaden verkar luta åt att krysset på Friends Arena blir lite av en brytpunkt för ÖFK:s del.

Och visst, chansen finns att det blir så. Ett förvisso överskattat, men ändå hyfsat starkt, spelarmaterial är det som Graham Potter fogar över. Potentialen att klättra i tabellen är stor. En plats i mittenskiktet?

Som nämnt är vi dock fortsatt inställda på att Östersund är överskattade. Klart överskattade. När de står i oddset 2,20 för att vinna en bortamatch mot formstarka ”Giffarna” kan man knappast påstå annat.

GIF Sundsvall har alltså bara förlorat en match under året och det med knappa uddamålet mot serieledarna. Tillbaka efter den var de också med besked: krossade ett skört Brommapojkarna.

Toppchans för hemmalaget? Ja!

Speltipset blir Sundsvall +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – till makalösa 2,10x hos Bethard. Att erbjudas sådana siffror på en sådan handikapplina här, det är bara löjligt – men det är såklart bara att tacka och ta emot. Polletterna skickas in!

  Rygga spelet hos Bethard – Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Sundsvall +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 16:00, lördag 19/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.