Speltips inför Super Bowl LIII: Los Angeles Rams – New England Patriots 4/2

Simon Pålsson Publicerat: 2 februari 2019

Det är äntligen dags för det som av många är årets händelse i sportvärlden. I år tar New England Patriots sig an Los Angeles Rams i Super Bowl LIII.

Annons:

För gång nummer 53 i ordningen är det natten till måndag svensk tid dags för Super Bowl på andra sidan Atlanten. Då ska den amerikanska fotbollssäsongen förenas i sitt enorma crescendo som är lika delar fantastiskt sportevenemang som överdådigt flashigt underhållningshappening för hundratals miljoner människor.

Som vi gjort oss vana vid är New England Patriots – som vunnit Super Bowl totalt fem gånger i historien – med i finalen även den här gången. Det är Tom Brady som fortsatt håller i spakarna från sin position som quarterback och baserat på hur han (och resten av laget) agerat under slutspelet i vår finns det ingen anledning att förvänta sig någonting annat än ett högpresterande New England Patriots när Super Bowl LIII väl ska dra igång.

På andra sidan står Los Angeles Rams. Det är ett lag som imponerat från början av säsongen hela vägen in i mål, men som möjligen har tappat lite i kraft under slutspelet. Där har spelet – varken poängmässigt eller vad gäller dominans i matcherna – inte varit fullt så fantastiskt som tidigare. I själva grundserien var laget mest framgångsrika av alla med sina 13-3 på 16 omgångar; att jämföra med New England Patriots som gjorde precis vad som krävdes och inte mer med sina 11-5.

Varför ska vi krångla till det?

New England Patriots såg totalt dominanta ut mot både Los Angeles Chargers och Kansas City Chiefs (vi återkommer till den matchen) tidigare i januari månad. I den första slutspelsrundan körde laget över Los Angeles Chargers på hemmaplan efter att ha gjort som så många gånger förr och lagt in en extra växel i matchens kritiska skede. Med 41 gjorda poäng var lagets poängfabrikation helt makalös och även fall försvaret (då det defensiva försvaret) inte gick att känna igen helt såg Tom Brady till att rädda upp det.

Den makalöse Tom Brady var än bättre i semifinalen (om vi får använda den försvenskade termen) och såg där till att leda sitt lag till en galen seger efter förlängning mot Kansas City Chiefs. Efter att ha dominerat fullkomligt i första halvlek sjönk laget ihop i andra, men som så många gånger förr var New England Patriots bäst i slutskedet. Vinsten aktualiserade (återigen) diskussionen om förlängningsregeln som finns i amerikansk fotboll, men det ska inte förta det fantastiska i prestationen.

Los Angeles Rams har å sin sida fått spela två väldigt tighta matcher mot såväl Dallas Cowboys (där laget vann välförtjänt) och mot New Orleans Saints (där domarna hamande i fokus efter kontroversiella beslut på slutet). Känslan är att det inte riktigt, riktigt finns samma slutspelsgen som är så extremt tydlig i New England Patriots. Det finns en anledning att klubben prenumererat på en plats i Super Bowl sista säsongerna.

Här gör vi det enkelt för oss då vi litar på Tom Brady. Ett par dagar innan får vi hela 1,83 gånger insatsen på att New England Patriots vinner matchen. Vi tror att marknaden kommer att trycka ner det oddset minst en tiondel innan matchstart.

New England Patriots vinner Super Bowl spelas till 1,83 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – 500 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  New England Patriot vinner
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  00:30, måndag 4/2
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.