Speltips inför Sverige – Rumänien 23/3: Äntligen blågult EM-kval!

Spelbloggare Publicerat: 20 mars 2019

Nu smäller det! Sverige kliver in i EM-kvalet och det med match mot ett anonymt samt skadeskjutet Rumänien på Nationalarenan i Solna och det som klara favoriter. Hur förvaltas den rollen? Oddsen, allt inför matchen, startelvorna och dagens bästa speltips hittar ni här. Missa inte allt detta!

Annons:
EXKLUSIV KAMPANJ: Få oddset 60,0 på Sverige vinner matchen hos Betway! Kampanjen kan kombineras med deras ordinarie välkomstbonus om 100% upp till 1 000 kronor.

Annons:

Resan mot EM 2020 startar för svensk del och dit ska man ha en alldeles suverän chans att nå. Spanien blir förstås svåra, närmast omöjliga, att rå på över ett helt gruppspel, men i den väntade kampen om andraplatsen sitter Janne Andersson och hans mannar i förarsätet. Åtminstone på förhand.

Premiärmatchen spelas alltså mot ett anonymt och skadeskjutet Rumänien, för att nästa vecka besöka grannen, Lars Lagerbäcks Norge i Oslo. De två huvudkonkurrenterna direkt, med andra ord. Rivstart! Det blir att åka av.

Även Malta och Färöarna finns med i grupp F, men de ska förstås bara städas av på såväl hemma- som bortaplan. Blåbärsnationer som inte ska komma i närheten av ett stort mästerskap och som det inte finns råd att tappa i matcherna mot.

Det stora orosmolnet för Sverige är att Manchester United-stjärnan Victor Nilsson Lindelöf tackat nej till medverkan och att Pontus Jansson är indisponibel med en skada. Därutöver står Andreas Granqvist som osäker. Kan bli extremt tunt i mittbackslåset, även om det mesta talar för att den sistnämnda hinner repa sig.

Uppdatering: även Albin Ekdal kommer missa matchen. Det handlar om en stukning av foten.

Tacksamt är att den svenska organisationen är väldigt väloljad och att det finns en trygghet att luta sig mot. VM-succén, med en kvartsfinalplats, samt UEFA Nations League-skalpen – med en förstaplats i konkurrens mot Ryssland och Turkiet – har höjt tempen runt landslaget. Många positiva besked som lämnats.

Tryggt favoritskap

Det är trots allt ett kvalificerat lag som Sverige kan ställa ut på banan och normalt ska de vara minst en siffra större än Rumänien inför hemmapubliken på Nationalarenan. Flygande start på kvalspelet att vänta? Det är vartåt vi lutar och vad polletterna kommer investeras i.

Så, vad är det då för ett motstånd som kommer stå på den andra sidan planhalvan? Rumänien har ett par hyfsade pjäser, men är i helhet anonymt och dras med extrema skadeproblem.

Keepern Ciprian Tarasusanu, Vlad Chiriches, George Tucudean, Florin Andone, Mihai Pitili, Constantin Budescu, Gheorghe Grozav samt Cristi Ganea rapporteras alla missa matchen. Flera framstående pjäser som spelar på bra europeisk nivå. Långtifrån det bästa möjliga Rumänien som kommer till spel.

När allt kokas ner finns det inte mycket som talar emot Sverige och tre färska premiärpinnar. Oddsen för hemmaspelet har pressats ned något, men värdet finns kvar och det är bara att ta position innan det (eventuellt) är borta.

1,81 gånger pengarna står den raka ettan i hos Coolbet och det bokförs omedelbart. Värde runt tio punkter nedåt. Summa summarum: ett spel placerat med både hjärna och hjärta! Bättre än så blir det väl inte? Heja blågult!

Observera att matchen startar 18:00 under lördagseftermiddagen, visas på TV4 och C More Fotboll eller streamas via C More Play med tillhörande inför-, under- och eftersnack.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige vinner, rak etta
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, lördag 23/3
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.