Speltips inför Swansea – Manchester City 16/3: Titelkvartetten i sikte

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2019

Allt, exakt allt, talar för att Manchester City skickar ut Swansea City ur FA-cupens kvartsfinal och därmed håller drömmen om en kvartett av titlar vid liv. Till rådande odds tvekar vi inte en sekund att ta sida.

Annons:

Förstaplats i Premier League, vidare till kvartsfinal i Champions League, Ligacupen redan vunnen och nu kvartsfinal i klassiska FA-cupen. Spelåret anno 2018/19 kan bli riktigt, riktigt skoj för Manchester City om de lyckas bibehålla fokus och formen. En kvartett i titlar! Det bästa möjliga för en engelsk fotbollsklubb.

Här, inför FA-cupkvartsfinalen, storklubben förstås enorma favoriter – mot ett Swansea City som hittas på den nedre halvan av Championship och visat upp dunkel form under veckorna; två förluster på raken, 0-1 mot Norwich City samt 0-3 mot West Bromwich Albion, och en extremt impotent offensiv.

Helt annan är situationen för Manchester City, som bara tycks toppa deras form för varenda vecka som passerar. Tio matcher efter varandra är vunna, varav ena efter straffar i Ligacupfinalen mot Chelsea, och under veckan krossades tyska Schalke 04 med 7-0 (!) i CL-returen dem emellan.

Med andra ord ser det, på pappret, närmast ut som en hopplös uppgift för Swanseas del detta, även om de presterat hittills i cupspelet – dock utan att ha ställts mot Premier League-motstånd. Aston Villa krossades med 3-0 i den första rundan, därefter Gillingham med 4-1 och till sist Brentford med dito.

Leroy Fer, Joe Rodon och Bersant Celina rapporteras missa matchen för Swansea medan Oliver McBurnie står på kanske-listan.

En ”walk in the park”

En av de faktorer som talar för Manchester City i de återstående cuperna och Premier League är deras fasansfulla bredd. Det kan roteras på ett flertal positioner utan att det nämnvärt tär på kvaliteten. Klass så det räcker och till och med blir över.

Och lite kommer det roteras även här, även fortsätt från att Claudio Bravo, Kevin De Bruyne, Fernandinho och eventuellt Vincent Kompany samt Benjamin Mendy missar matchen, men det ska inte påverka förutsättningarna mer än marginellt.

Eftersom matchen dessutom följs upp av ett uppehåll finns det ingen anledning att spara på krafterna bland spelarna. Kan det bli en liknande uppvisning nu, som i veckans 7-0-kross av Schalke 04?

Swansea bör ha försvinnande lite att sätta emot här trots hemmaplan. De kommer från två insatser samt förluster som lämnat mycket att önska och exakt allt talar för att det här cupäventyret kommer till sitt slut nu.

-2,5 mål (asian handicap) på Manchester City – spelet sitter om de vinner med minst tre baljors marginal – tas till över dubbla insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:20, lördag 16/3
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.