Speltips inför Swansea – Southampton 8/5: Årets ångestmöte

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2018

Stort spelvärde är identifierat och sitter på sin plats att utnyttja när årets kanske främsta ångestmöte i Premier League väntar – med Swansea City mot Southampton. Fokusområde: korten…

Känner ni hur det osar ångest?

Det handlar om tredjejumbon Swansea, därmed på den sista plats som leder neråt i seriesystemet, mot Southampton som i sin tur hittas precis ovanför. Lagen står på delad poäng, 33 stycken till antalet, och det är därmed enbart målskillnaden som skiljer dem åt. Detta med två matcher vardera kvar att avhandla.

Lagen bytte faktiskt plats i tabellen i samband med den senaste omgången, i vilken Swansea förlorade mot AFC Bournemouth och Southampton kryssade i bortamötet med Everton – en match de var sekunder, en kvittering i den sjätte stopptidsminuten, från att vinna.

Frågan är: vilken approach kommer de till spel med – hur ser de på en eventuell situation där det står oavgjort på resultattavlan närmare slutet?

Fördelen för Southampton vid ett sådant scenario, att det skulle sluta med delad pott, är målskillnaden, men å andra sidan möter de Manchester City i den avslutande matchen och Swansea ställs i deras tur mot ett mer beskedligt Stoke City, nästjumbo i serien.

Något som också skapar huvudbry för respektive tränare är truppsituationerna. Swansea har Wilfried Bony, Leroy Fer och Kyle Bartley borta, men framförallt Kyle Naughton tveksam för spel. Southamptons mittbacksklippa, Maya Yoshida, visades ut mot Everton och missar därför matchen tillsammans med Steven Davies och Sofiane Boufal. Mer osäkert runt Mario Leminas status.

Överspelet – en no-brainer

Överspelen på kortmarknaden känns som en äkta no-brainer på förhand – trots en lina uppe på 5,5, vilket ofta ses som högt i Premier League.

Och anledningen till detta är att matchen har all potential att totalt explodera. Det handlar om årets tre viktigaste poäng och två tokdesperata lag som hittas i samma bottenstrid, på lika antal pinnar. Tredje- och fjärdejumbon.

Det är tydligt att desperationen sedan tidigare också tilltagit. Southampton har två raka matcher där den här 5,5-kortlinan passerats utan problem och ser vi till Swansea fick de syna fyra ostskivor själva i helgens förlust mot Bournemouth.

Kvällens huvudomare, Michael Oliver, är inte den som kastar upp korten helt blint, men ändå inte tvekar på att sätta ribban på en lagom nivå. Får han anledning att plocka upp korten, då kommer de.

Strax över dubbla insatsen för överspelet finns att hämta hos LeoVegas.

Observera också att ett rött kort rättas som två i statistiken hos spelbolaget, varpå maxsumman för en och samma spelare är på tre.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% bonus – upp till 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Över 5,5 kort
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (200% upp till 2 000 kronor!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 8/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.