Speltips inför Swansea – Stoke 13/5: Brutalt ångestmöte

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2018

Ångest, ångest och åter ångest. Det är vad matchen mellan Swansea City och Stoke City, som båda är klara för Championship, kommer handla om. Vårt speltips inför matchen ska mer än dubbla insatsen.

Swansea – Southampton: 0-1
Stoke – Crystal Palace: 1-2

I och med de resultaten stod det klart: både Swansea och Stoke spelar i Championship spelåret 2018/19.

Nu har Swansea ”bara” tre pinnar upp till säker mark, men också nio plusmål och därför står det också klart i praktiken. Annat blir det inte när man inte förmått att vinna på nio matcher, eller för den delen inte målat på fyra raka.

Ännu värre har det varit för Stoke, som spelat 13 vinstfria matcher efter varandra. Sedan den 23:e december förra året har blott en match slutat i vinst. Detta sammanbrott innebär nu att jumboplatsen innehas och kontraktet är en omöjlighet.

Redan inför spelåret fanns det en del frågetecken över hur Stoke skulle stå sig i den här konkurrensen, med ett par tuffa spelartapp. Men att det skulle bli såhär pass illa? Desto mer oväntat.

Wilfried Bony, Leroy Fer samt Kyle Bartley är fortsatt skadade och out för ”Svanarna”. Gästerna kommer till spel utan Bruno Martins Indi, Konstantinos Stafylidis och Jesé. Osäker står även Eric Maxim Choupo-Moting som.

Över dubbla insatsen – för att undvika förlora

På pappret – en match utan betydelse. Även om den teoretiska chansen att överleva finns för Swansea, kommer det förstås inte hända – och det vet de om. Hoppet helt sinat.

Med andra ord är det en i sanningens namn rätt ointressant batalj som väntar oss, men spelvärde tycker vi oss ha hittat. Stort sådant, till och med.

Den miss vi anser att oddssättarna står för handlar om Swanseas stora favoritskap, när de är nere och skvalpar under dubbla insatsen för att vinna matchen. Det handlar trots allt om ett lag som inte vunnit på nio matcher och inte målat på fyra raka.

Stokes vinstfria svit må sträcka sig längre tillbaka, men å andra sidan har bara en av de fyra senaste matcherna förlorats och i den raddan hittas bland annat kryss mot Liverpool samt Burnley. Inte sett fy skam ut, helt enkelt.

Hemmaplansfördelen, absolut, väger tungt. Men inte så att Swansea ska vara såhär tydliga favoriter, eller?

Stoke +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – betalar 2,02 gånger pengarna hos Bethard och det köper vi.

  Rygga spelet hos Bethard – Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Stoke +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (200% upp till 1 000 kronor – unik bonus!)
Spelstopp: 16:00, söndag 13/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.