Speltips inför Sydkorea – Bosnien 1/6: Lunchmatch

Spelbloggare Publicerat: 30 maj 2018

En enorm överdrift? Visst är det så! Sydkorea ska inte alls ses som så pass stora favoriter som oddssättarna vill få det till i fredagens lunchmatch mot Bosnien, det menar i alla fall vi.

Vi fortsätter titta närmare på och analysera i första hand de svenska VM-gruppspelsmotståndens landskamper före mästerskapet, när alla detaljer ska sättas; formen hittas.

Och just Sydkorea väntar, som säkert bekant, för Sverige i det där gruppspelet. Övriga motstånd står Tyskland samt Mexiko för. Tuffa namn.

De asiatiska länderna kan inte sällan vara lite svårbedömda, men vi vet åtminstone om att det finns kvalitet i Sydkorea. Den främsta av stjärnor är, helt utan diskussion, Tottenhamstjärnan Son Heung-Min. Annars är det många spelare som till vardags huserar i den inhemska ligan, varpå denna ovisshet.

Det var efter många om och men som Sydkorea nådde dit, till mästerskapet. Kvalets avslutande fas blev de grupptvåa i, en bra bit bakom Iran och strax före Syrien, Uzbekistan samt Kina. Kanske inte det största av styrkebesked.

Värre var det ändock för Bosnien, som missar mästerskapet efter en blek tredjeplats i deras kvalgrupp – strax bakom Grekland och milakliv bakom Belgien. En missberäkning att inte ens plocka den där andraplatsen, som skulle leda till playoff.

Spelare för spelare är Bosnien nämligen inget dåligt fotbollslag alls. Flera av dessa spelar på den högsta nivån i Europa, såsom Miralem Pjanic och Edin Dzeko.

Värdet på Bosnien

Det är lätt hänt att överskatta Sydkoreas matcher i den här enskilda matchen, av den anledning att de ska spela VM och Bosnien inte. Lagen kan även vara lite i olika faser, nu när Korea verkligen ska hitta formen medan Bosnien kan ta matchen lite lättare.

Men vi kan inte bortse från att Bosnien faktiskt är ett starkt lag och absolut ska kunna mäta krafterna med Sydkorea, även på resande fot.

Efter det misslyckade kvalet hämtades Robert Prosinecki in på tränarposten för Bosnien och i de fem matcherna under honom har blott ett mål släppts in, i 0-1-förlusten mot Mexiko. Offensiven har istället varit akilleshälen, även med bara ett framåt, men stabiliteten verkar åtminstone ha hittats.

Sydkorea kommer från en 2-0-vinst över Honduras, men förlorade dessförinnan mot såväl Polen som Nordirland. Hur står de sig i relation till de europeiska länderna, är frågan?

Tror på en tajt historia här och värdet är tveklöst på bortalaget. Därför spelas dubbelchansen X2 till oddset 1,87 hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 13:00, fredag 1/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.