Speltips inför Tjeckien – Nordirland 14/10: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 14 oktober 2019

Det är en träningsmatch som nu står på schemat när Tjeckien och Nordirland gör upp på måndagskvällen.

Annons:

Det är inte bara EM-kval som står på måndagens schema från den internationella fotbollen. Det landslagsuppehåll som många menar på kom med obehagligt usel tajming har nu ett par dagar kvar innan det ska summeras, men för vissa lag är tävlingsmatchandet redan över.

Ett lag som redan spelat sin tävlingsmatch under det här uppehållet är Tjeckien, som spelar i en grupp med ojämnt antal lag och därför har möjlighet att då och då spela träningsmatcher. Nu väntar alltså Nordirland i en sådan – hemma i Tjeckien.

Märk väl att Tjeckien tog en tung, tung, tung vinst mot England i senaste omgången och därmed straffade det engelska landslaget med en förlust som historiskt har stark bäring. Det gör också att utgångsläget i gruppen nu ser oerhört bra ut för tjeckisk del.

Nordirland förlorade å sin sida mot Nederländerna och bekräftade med den förlusten att man får jaga tredjeplatsen i den tuffa gruppen som Tyskland och Nederländerna dominerar fullkomligt.

Annons:

Rakt spel hämtas

Faktum är att dessa båda lag har spelat mot varandra ett par gånger på senare år, då i kvalsammanhang till världsmästerskap vid flera tillfällen under det här 2000-talet. Senaste mötet spelades så sent som för två år sedan när Nordirland vann med 2-0 i hemmamötet och faktiskt fick med sig en poäng efter 0-0 i bortamötet. Totalt kan vi se tillbaka på tre 0-0-matcher i de fyra senaste matcherna mellan lagen.

I den här matchen – som alltså inte är en tävlingsmatch utan en ren träningsmatch mellan lagen – är det inte helt lätt att veta hur vi ska formera favoritskapet inför matchen. Är det hemmalaget som ska ses som klara favoriter? Eller har nordirländarna en bra chans att skrälla?

Grejen är den att lagen kan formera helt annorlunda startelvor och i den här typen av vänskapsmatcher är det nästan alltid motivationen som avgör.

Det vi lutar mot är dock att Tjeckien vann mot England senast och nu förmodligen har en härlig energi inom gruppen. Det kommer att stuvas om i laget, men flera unga, intressanta spelare väntas ta tillfället i akt att imponera.

Tjeckien vinner spelas till 1,70 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tjeckien vinner
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 14/10
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: