Speltips inför Torino – Juventus 18/2: Lunchderby i Italien

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2018

Hård kamp ser vi framför oss i lunchmatchen tillika Turinderbyt mellan Torino och Juventus, vars avspark är redan 12:30 – men klasskillnaden borde ändå, som oftast, vara talande.

I Turinderbyna mellan Torino och Juventus är det alltid lite extra i potten, bortom de tre pinnarna: hedern och äran! Att det, i detta fall, dessutom är en match av enorm betydelse rent sportsligt höjer bara tempen ytterligare.

Uppe i toppen håller Juventus fortfarande jämnt strå med Napoli. Båda parter vinner match efter match och enbart en pinnes skillnad håller de sistnämnda på toppen av kullen. Gäller för Juventus är att fortsätta trumma på och hoppas att ”Gli Azzurri” faller in i en dipp, eller åtminstone tappar i en eller ett par matcher.

Det är med bitter eftersmak som Juventus kliver in i derbyt. Veckans CL-match mot Tottenham öppnades på bästa möjliga sätt, men 2-0 blev till 2-2 och situationen är härmed prekär inför returen. Det fanns chanser att vinna matchen, absolut, men prestationen var knappast den bästa vi fått se av de italienska dominanterna.

Formen är ändock fortfarande bra. Försvarsspelet har varit fenomenalt i Juventus. Makalös stabilitet.

Även Torino har visat framfötterna den senaste tiden. Efter cupförlusten mot just Juventus, i årets första match, har de vunnit tre och spelat två oavgjorda. De förstnämnda, alla på hemmaplan. De sistnämnda, borta. Lite småkänn har man därför fått på Europaplatserna. Räcker det ända in i kaklet? Konkurrensen är, som bekant, stenhård i Serie A.

På truppfronterna är det inte mycket av nyhetsvärde att nämnda. Lyanco saknas för Torino, Benedikt Höwedes, Juan Cuadrado och Blaise Matuidi för Juventus. Paulo Dybala kommer närmare sin comeback och kan eventuellt medverka.

Vunnit 6/7 senaste mötena

Derbyn spelar alltid sina egna liv, men dem mellan Torino och Juventus brukar klasskillnaden ändå vara talande. 6/7 av de senaste inbördes mötena är vunna, övrig slutade oavgjord. Även åren innan dess trillade vinsterna in en efter annan.

Innan Juventus 2-2-kryss mot Tottenham i CL-slutspelet hade de vunnit 11 matcher på raken. På 16 matcher – endast ett insläppt mål. Trots en halvdan prestation i veckan behöver man med andra ord inte känna oro för deras del.

Torino är också i en fin streak, men har inte haft det tuffaste av spelschema och här får de sannolikt bekänna färg mot stadens storebror.

Raka tvåan är spelvärd till 1,83x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak tvåa
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus)
Spelstopp: 12:30, söndag 18/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: