Speltips inför Tottenham – Arsenal 10/2: Slaget om norra London!

Spelbloggare Publicerat: 10 februari 2018

Med ett fruktansvärt otacksamt spelschema och halvdan form värderar vi att Tottenham fått axla ett för stort favoritskap i lördagens norra London-derby mot antagonisten Arsenal. Men vilket spel är det som faller oss i smaken?

Observera! Avsparken tas redan 13:30 på Wembley Stadium. Viasat Ultra HD, Viasat Premium och Viaplay sänder därifrån. En match som för allt i världen inte får missas – och vi spetsar alltså till det hela med ett speltips som vi hoppas ska tjocka till era plånböcker.

Förutom hedern och äran som finns i potten – vad betyder matchen rent sportsligt? Fantastiskt mycket! Lagen är nämligen femma respektive sexa i tabellen och således nedanför det område som slussar ut dem i nästa upplaga av Champions League.

Och på tal om Champions League, spelar Tottenham åttondelsfinal mot Juventus – ett dubbelmöte de inleder på bortaplan – redan under tisdagen. Två identiska startelvor i dessa toppmatcher kommer vi knappast få se. Tränaren Mauricio Pochettino står inför svårlöst uppgift i att hålla standarden uppe, trots rotation.

Passande för detta eventuella rotationstillfälle är i alla fall att argentinaren har hela sin trupp intakt och att alternativen sålunda blir fler. Arsenals enda huvudbry är huruvida keepern Petr Cech, som är småskadad, kan medverka eller ej.

Även Arsenal ska ut i Europa kommande vecka. Detta är dock på torsdag och i Europa League, där de besöker det svenska succélaget Östersund. Ur svenska ögon – en delikat match. För ”Gunners” – knappast den största…

Skräll?

Fem bortamatchen på raken utan vinst, varav tre förlorats, för Arsenal. Varför skulle vi då höja ett varningens finger för en skräll? Anledningarna är flera till antalet.

Dels spelar derbyn och stormatcher som dessa lite av egna liv. Mer ovisst. Och nu kommer ”Gunners” till spel med en delikat 5-1-kross av Everton. Tar med sig självförtroendet – även på bortaplan? Den segern var troligtvis väldigt viktig efter att man förlorade mot ett på sin höjd mediokert Swansea innan.

Viss oro för Tottenhams form är även det befogad. Förluster har förvisso kunnat undvikas de senaste månaderna, men det samtidigt blivit flera tapp i matcher som storfavoriter. Knappast på tal om en formtopp härmed.

Sedan är det just det där att ”Spurs” spelar borta mot Juventus redan på tisdag. Därför är de med all säkerhet illa tvungna att åtminstone flytta på ett par huvudpjäser och hålla deras fötter och huvuden fräscha till CL-fajten i Turin.

Jämnt och tätt tycks det alltid bli när dessa rivaler mäter krafterna. Av de sex senaste inbördes mötena har Arsenal vunnit två, tre slutat oavgjorda och Tottenham vunnit blott en.

Speltipset? Arsenal +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till 1,93x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 13:30, lördag 10/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: