Speltips inför Tottenham – Burnley 7/12: Mittenmöte i England

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2019

José Mourinho ser nog gärna att hans Tottenham Hotspur plockar tre poäng hemma mot Burnley i lördagens möte i Premier League.

Annons:

Då är vi åter framme vid en lördag och för alla älskare av engelsk fotboll som finns i vår avlånga land är det ju en underbar dag. Det går inte att blunda för detta faktum. Ett möte som tenderar att hamna lite i skymundan spelas på Tottenham Hotspurs nya vackra arena i London.

Där spelar hemmalaget, med nya managern José Mourinho vid rodret, hemma mot Burnley på klassisk avsparkstid. Att hemmalaget klär i rollen som favoriter på förhand känns helt givet, men efter förlusten senast är det ändå lite press på laget.

Det hela började ju så bra under José Mourinho och inom loppet av ett par matcher hade man klättrat upp som femma i tabellen. Plötsligt var det inte omöjligt att prata om Europaplatser – den dåliga inledningen på säsongen till trots.

Men senast kom man ner lite på jorden igen. Då förlorade man knappt men klart mot Manchester United, som var det bättre laget rakt igenom hela matchen. En tung prestigemässig förlust för den portugisiska tränaren vid rodret, men också ett reality call till hela Tottenham Hotspur om att allting inte står rätt till.

Annons:

En tuff utmaning väntar

På pappret ska det vara klasskillnad mellan dessa båda lag, men faktum är att Burnley är ett stabilt mittenlag och bara befinner sig två poäng bakom Tottenham Hotspur i den totala tabellen. Det som möjligen oroar för deras del är att man ändå har förlorat sju matcher hittills. Det är lite mer än vad som kan anses lyckat för ett lag med den tydliga defensiva prägel som man fortsatt har.

Däremot finns det väldigt få spelare som ser ut att missa matchen för Sean Dyche. Johann Gudmundsson, Charlie Taylor och Ashley Westwood står som osäkra kort, men om allting går deras väg ska spelarna faktiskt vara tillgängliga.

Det går att jämföra med Tottenham Hotspur, som land annat saknar sin målvakt Hugo Lloris. Inte minst mot Manchester United blev det tydligt att han saknas. Det där första målet som Marcus Rashford gör ska gå att rädda. I övrigt är Ben Davies, Erik Lamela och Michel Vorm (andramålvakten) otillgängliga.

Med allt det här sagt ska sägas att Burnley förlorat sex av sina sju senaste matcher borta mot Tottenham Hotspur. Det blir alltså tufft att vinna här också.

Vår känsla är att målen borde ligga nära till hands. De gör ofta det. Båda lagen göra mål spelas därför till 1,78 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:00, lördag 7/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: