Speltips inför Tottenham – Gent 23/2: Kan ”Spurs” vända på siffrorna?

Spelbloggare Publicerat: 23 februari 2017

Uppförsbacken är brant för Tottenham inför returen mot Gent på Wembley Stadium. 0-1 ska försöka vändas till vinst i Europa League-sextondelsfinalen – och vi ställer oss frågan; lyckas de?

Precis som vi väntade oss – rekade under 2,5 mål till 1,85x här på Spelbloggare –  blev det en tajt tillställning, det omvända mötet med detta.

Mindre väntat var det att Gent, som var klara underdogs på hemmaplan, skulle vinna matchen. 1-0 skrevs slutresultatet på Ghelamco Arena efter att Jérémy Perbet skickat in matchens enda mål kvarten in i andra halvlek.

Det var alldeles uppenbart att ”Spurs” hade problem med motståndet och det har säkert lämnat en tankeställare till Mauricio Pochettino och hans mannar. Om det ska bli en Europatitel, är det då slut på roterandet nu? Med vilken inställning ska matcherna tas an?

”Spurs” har ju redan bitter eftersmak i och med att det bara blev en tredjeplats i Champions League-gruppspelet, vilket innebär att de slussades hit. Skulle vara en käftsmäll av den hårdare varianten om de trillade ur slutspelet redan nu…

Efter andraplatsen förra året, har Gent inte levererat som önskat i den inhemska serien och är det facto bara åtta i serien. En skalp ute i Europa skulle utan tvekan vara ett bra plåster på såren…

Vänder – och vinner

Av allt att tyda – rapporter, media och uttalanden – är det slut på det stora roterandet för Tottenhams del. Exempelvis ser det ut som att de offensiva krafterna i Harry Kane, Christian Eriksen, Dele Alli och Heung-Min Son alla kommer medverka från start.

Och då kan det bli svårt för Gent att stå emot…

Undertecknad har vid flera tillfällen höjt ett varningens finger för att lämna förtroendet i Premier League-klubbarnas händer när det vankas Europaspel, men här är det på sin plats. Absolut.

Defensivt är Gent solida, men det är klart att det skiljer ett par nivåer upp till Tottenham, som nu verkar ställa ut en mer slagkraftig startelva. Dessutom lyckades de vinna med hela 3-0 borta över Fulham i FA-cupen senast och det var viktigt efter en liten sämre period. Proppen ur – ketchupeffekt här?

Såklart litet minus att matchen spelas på Wembley Stadium och inte White Hart Lane, men arenan är ändå slutsåld och hemmafördelen betydande. Matchen spelas trots allt i London.

Att det skulle bli någon ”walk in the park” för Tottenham, kanske inte – men över 90 minuter tror jag att de har minst två mål ner till Gent.

Tottenham -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – spelas till 1,97x hos Bet365.

Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tottenham -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 23/2
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: