Speltips inför Tottenham – Millwall 12/3: Tar det oväntade cupäventyret slut nu?

Spelbloggare Publicerat: 8 mars 2017

FA-cupen – betyder det per automatik skrällbud? Absolut inte! Söndagens derbybatalj från White Hart Lane ser ut att kunna bli en ensidig historia, varpå ett handikappspel testas till ”Spurs” favör.

Millwall är en stor uppstickare här i FA-cupen, efter att ha skickat ut inte mindre än tre Premier League-klubbar med huvudet före – Leicester, Watford och Bournemouth. Mindre spektakulärt blir det inte då nollan hållits mot alla tre. Att Millwall menar allvar med den här cupsejouren, har man bevisat.

Nu tar Tottenham också FA-cupen seriöst, det ska understrykas, men deras resa hit har varit klart mer tacksam än Millwalls. De som skickats ut är Aston Villa, Wycombe Wanderers samt Fulham. Förvisso kapabelt motstånd, faktum kvarstår dock att ”Spurs” kan nå ända till semifinalen utan att ens ha ställts mot en Premier League-konkurrent. Flyt!

Det finns inte mycket att nämnda på truppfronterna. Mer eller mindre bara positiva besked. ”Spurs” har alltjämt Danny Rose samt Erik Lamela out. Gästernas keeper, med ett förflutet i Tottenham, rapporteras vara 40-60 huruvida han kan medverka eller ej. Annars är truppen hel, frisk och kry.

Klasskillnad!

Att Millwall ska ha en herrans massa heder för vad som åstadkommits i årets FA-cupen, absolut, men här är det tveklöst – resan tar slut. Gillar med andra ord Tottenhams möjligheter. Proppen ur?

I och med att titeldrömmen i Premier League krasats, växer betydelsen av en cupsuccé för Tottenham. En prestation som lovade mycket var den i cupderbyt, den förra rundan, när en annan lokalkonkurrent i Fulham besöktes och det landade i en förkrossande 3-0-vinst. Ska också nämnas att de spelar i divisionen ovanför just Millwall.

Dessutom har formen konserverats till matchen; vinstsiffrorna skrevs 3-2 över Everton senast och 4-0 över Stoke dessförinnan. Styrkebesked!

Millwall ångar på i League One och är nu uppe på playoffområdet. Fokus måste förstås vara där, även om FA-cupen kan vara ett skoj äventyr.

Allt som allt borde Tottenham vara minst ett par nummer större. Det är trots en av landets största klubbar, fullt motiverade och som verkar ställa ut en helt ordinarie startelva, mot en från tredjedivisionen. Hemmaplansfördelen och den fina formen på det – värde finns att tälja.

Tottenham -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med två mål – synas till 1,75 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tottenham -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 12/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: