Speltips inför Tottenham – Newcastle 9/5: Skynda, fynda!

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2018

Risken för att oddset på vårt speltips inför mötet mellan Tottenham Hotspur och Newcastle United kommer droppa är betydande – och därför uppmanar vi er läsare att: skynda, fynda! Här finns värde att hämta.

Som Tottenham håller på att tappa exakt – allt! För runt en månad sedan åktes Champions League-slutspelet ur, för några veckor sedan FA-cupsemifinalen likaså och inte minst håller greppet om den så betydelsefulla fjärdeplatsen i Premier League på att tappas.

Fokuserar vi enbart på seriespelet har blott en av de fyra senaste matcherna vunnits, en slutat oavgjord och två förlorats. Lördagens match mot den dåvarande tabelljumbon West Bromwich Albion föll de med 0-1 i. Käpprätt katastrof, milt uttryckt.

Från att åtminstone fjärdeplatsen sett helt säkrad ut, flåsar Chelsea dem så lite som två pinnar i nacken – med två matcher kvar att spela. Kort och enkelt: här måste ”Spurs” vinna.

Av oddssättarnas nedplitade siffror att döma ska de också ha toppchans på det, Tottenham. Newcastle är fast i mittenskiktet av serien, spelar enbart för enskilda platser uppåt och neråt, och har förlorat tre matcher efter varandra – kanske som ett symptom på att kontraktet säkrats och att man nu kan slappna av?

Men å andra sidan, kan Tottenham förlora mot WBA, kan de också förlora mot Newcastle. Så är det. Mycket på spel! Tuff anspänning!

Förutom skadan på Harry Winks, riskerar trion bestående av Serge Aurier, Jan Vertonghen och Mousa Dembélé få stå åt sidan för hemmalaget. Gästerna har Christian Atsu skadad, Islam Slimani avstängd och Ciaran Clark tveksam.

Minst tre kort

Tanken här – att vi kommer få se kort i matchen. Minst tre helst, för att checka av spelet som grönt. Det tror vi också att vi kommer.

Vad som skulle tala emot korten är om Tottenham hittade rätt direkt och studsade ifrån, eftersom det då sannolikt skulle dra ner intensiteten i matchen. Newcastle har ju inte särskilt mycket att spela för.

Men vi är också inne på att ”Spurs” kan stå inför vissa problem – i alla fall från start. Laget har knappast briljerat på sistone, som bekant. Och Newcastle vill säkerligen knäppa dem på näsan.

Kortlinan är på 2,5 – och Unibet erbjuder oss oddset 2,05 för överspelet, och då rättas de röda korten som två i statistiken. Flera bookies som bara räknar ostskivorna är nere på siffror runt 1,85. Till och med det anser vi vara i liten överkant.

Huvuddomaren Neil Swarbrink har också kastat upp minst tre kort i fyra av hans fem senaste dömda matcher. Det är ännu en faktor som får oss ännu säkrare på att spelvärdet finns i överspelen.

Alltså: över 2,5 kort till över dubbla insatsen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 kort
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (200% upp till 1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, onsdag 9/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.