Speltips inför Tottenham – West Ham 4/1: Derbypolletter skickas in

Spelbloggare Publicerat: 4 januari 2018

Stora favoriter, absolut. Men vi ställer oss frågan; överdriver inte spelbolagen? Här hittar ni speltips, odds och de preliminära startelvorna inför Londonderbyt mellan Tottenham och West Ham.

Man ska inte underminera Tottenhams uppåtstigande formkurva och de senaste prestationerna i dess helhet. Siffrorna talar ett tydligt språk; sex av de sju senaste matcherna, varav sex i Premier League, har inte bara vunnits, utan det även med minst två baljors marginal. Värt att tillägga är att övrig match spelades mot den urstarka serieledaren, Manchester City.

Detta uppryck till trots, är Tottenham fortfarande inte en del av seriens topp fyra. Det kan förklaras i en klart sämre period dessförinnan, samt toppkonkurrenter som också levererar positiva resultat.

Här, om matchen vinns, hamnar man dock blott pinnen bakom Liverpool, som innehar den åtråvärda fjärdeplatsen, eftersom de har en match mer spelad.

Tabellens nedre skikt är West Ham istället en del av, vilket är ett praktfiasko. Bättre har det dock blivit med tiden. David Moyes, som hämtades in på tränarposten i november månad, fick en tuff start på sitt jobb, men nu alltså hittat en större balans, även om laget varit en bra bit från prickfria.

Senast var det med nöd och näppe som West Ham vände 0-1 till 2-1 mot West Bromwich. Den stora hjälten? Andy Carroll. Han kvitterade kort in i andra halvlek och skickade även in matchens sista och avgörande balja i de absoluta slutsekunderna.

Gästerna har dock fortsatt flera kännbara avbräck. I raden av saknade spelare hittas bland andra José Fonte, Michail Antonio, James Collins och Diafra Sakho. Aaron Cresswell, osäker. För Tottenham är Toby Alderweireld samt Danny Rose out. Mousa Dembélés status ska tittas på närmare avspark.

Plusspel på West Ham

Givetvis köper vi Tottenham som stora favoriter. De stärks ändå av att spela på hemmaplan, är den bättre parten och har lämnat starka formbesked. Men när den raka ettan är nere och nosar på siffror under 1,30x, då har det hela väl tagits till överdrift?

West Ham är en kompetent motståndare, som är klart bättre än vad tabellsituationen vill antyda. Resan borde enbart leda uppåt i tabellen framöver och det ser, som nämnt, bättre ut för deras del. Man har haft ett tufft spelschema under hektiska december månad samt fram över det nya året, men kunnat mäta krafterna med även de bästa.

Dessa resultat är talande för det:

Arsenal – West Ham: 1-0
West Ham – Arsenal: 0-0
West Ham – Chelsea: 1-0
Manchester City – West Ham: 2-1

Det är alltså den nämnda periodens matcher mot seriens topp. Det samlade försvarsspelet har justerats till det bättre, i matcher där motståndarna haft en betydande del av bollinnehavet.

Känslan är också att en liten reaktion kan vara att vänta för Tottenham. De har levererat mycket positiva resultat på sistone, men det sprakade inte alltför mycket om spelet mot Swansea senast, en 2-0-vinst borta. Svårt att vidarehålla samma standard?

Vi spelar West Ham +1,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de skulle torska matchen med exakt två mål – till 1,87x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: West Ham +1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:00, torsdag 4/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: