Speltips inför Trelleborg – IFK Göteborg 1/4: Skriker premiärskräll!

Spelbloggare Publicerat: 27 mars 2018

Premiärer brukar bädda för skrällar och inför den allsvenskan sådana mellan Trelleborg och IFK Göteborg på ökända Vångavallen, eller ”Tjongavallen” som den kallas, höjer vi upp en varning för en sådan.

Klassiska Trelleborg är tillbaka i det svenska finrummet efter att ha blivit trea i fjolårets Superettan och sedermera kvalat bort Jönköping Södra i playoffet. Frågan är: har de kvalitéerna att överleva här? Klubben är svårt nederlagstippade och kommer med all säkerhet ställas inför stora problem.

Men Allsvenskan är Allsvenskan; alltid lika oviss och tajt. Oävna bör de absolut inte vara, TFF. Flera konkurrenter på runt samma nivå, om vi tittar på materialen – spelare för spelare.

Nu verkar polletten ha fallit ner hos de flesta: IFK Göteborg är ej av allsvenskt toppmaterial. Absolut inte av titeldito. Förväntningarna på klubben är mindre uppskruvade än den varit de senaste åren – och det kanske kan tala till deras fördel. Mindre press.

Men pressen finns såklart alltid där i en storklubb och under veckan fick de klart med Gustav Engvall, som man varit i tvist med sedan hans senaste sejour i klubben, och det är ett styrkesbesked, även om hans faktiska kvalitéer kan diskuteras.

För Blåvitt är det mycket av en omstart de är mitt i. Poya Asbaghi, blott 32 år, är en på alla sätt och vis icke-traditionell allsvensk tränare, som varit framgångsrik under sin korta karriär, och han ses som en av de mest intressanta tränarnamnen i den svenska toppfotbollen.

Skriker skräll!

Varken Trelleborg eller IFK Göteborg har imponerat i varken Svenska Cupen eller de vänskapsmatcher som avverkats inför den här allsvenska premiären.

Vi vill inte vifta undan TFF som utan chans i Allsvenskan och de pinnar som kommer spelas in, kan vi anta att merparten kommer på hemmaplan – ”Tjongavallen”. Det kan komma att bli en mardrömsplats för flera motståndare. Alltid tufft att åka dit.

Cupäventyret landade i två förluster, båda borta, och en vinst, hemma med 3-0 över Åtvidaberg, för Trelleborg och det är en indikation på just det: att de kan bli svårhanterade på hemmaplan.

Dessutom har Blåvitt, som nämnt, inte bevisat särskilt mycket under försäsongen. Spelet har svajat och i cupen tappade de exempelvis mot Öster samt Sirius.

Allsvensk premiär och en nykomling på hemmaplan, mot ett lag som inte känns helt färdigt… Det skriker skräll här!

1,75 x insatsen för Trelleborg +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner eller matchen slutar oavgjord – är ett superspel som måste synas! Bethard är platsen.

  Rygga spelet hos Bethard – Sätt in 500 och spela för 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Trelleborg +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% extra upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 17:30, söndag 1/4
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: