Speltips inför Tyskland – England 22/3: Måltanke värd 2,55 x fläsket

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2017

Landslagsuppehåll och VM-kval väntar, men först ska länderna förbereda sig, komma i form och sätta detaljerna. Under onsdagskvällen träningsspelar stornationerna Tyskland och England mot varandra – en match som vi testar mållyckan i.

Det finns en benhård rivalitet mellan England och Tyskland i fotbollens värld, varpå vikten av den här träningsmatchen rimligtvis blir aningen tyngre, än det hade varit i vilken annan vänskapshistoria som helst.

Dessutom ska Lukas Podolski spela sin sista match och få sitt tack för hans tjänster i det tyska landslaget. Galatasaraystjärnan är oerhört omtyckt bland supportrarna och det kommer bli en speciell tillställning för honom. Får cirka 30 minuter i andra halvlek? Det gissar i alla fall jag på.

Redan i slutet av veckan tar båda länderna klivet in i hetluften. Tyskland besöker Azerbajdzjan och England Litauen – matcher som de båda förväntas vinna utan större bekymmer.

Eftersom båda parter lottats in i hyfsat enkla kvalgrupper, skulle det extremt mycket till för att de inte ska plocka respektive förstaplats. England har hittills 3-1-0 i resultatraden och de enda nämnvärda motstånden står Slovakien och Slovenien för – om ens de kan tituleras som det. Tyskland har varit ännu mer dominanta – fyra vinster av fyra möjliga och 16-0 i målskillnad.

Misslyckas med att pryda målprotokollet?

Vänskapsmatcher tenderar att vara svårbedömda med all rotation-, motivationsfaktorn och alla byten att ta hänsyn till.

Här får vi ändå bra känsla för ett spel – och det handlar om Englands målmöjligheter, vilka borde ses som mindre än oddssättarna antyder med deras nedplitade siffror.

Dels ska Tyskland betraktas som den bättre parten och defensivt är de extremt stabila. Sex raka matcher, varav fyra i tävlingssammanhang, har nollan hållits i och det är inte siffror som snackas bort hur som helst. Finns en stor trygghet och bollsäkerhet i laget.

Hittills i kvalet har Englands offensiva maskineri hackat en hel del; varit statiskt. Lite frenesi. Här har de på det – stora skadeproblem i just offensiven, med Harry Kane och Daniel Sturridge out. På anfallspositionerna finns nu bara Jermain Defoe, Marcus Rashford och Jamie Vardy och det är långtifrån optimalt.

Ska nämnas att Tysklands förstekeeper Manuel Neuer också missar matchen med en skada, men det finns god uppbackning i form av Marc-André ter Stegen.

Nja, Tyskland borde kunna hålla hyfsad koll på England här…

1/2-0?

Att England misslyckas med att måla spelas till 2,55x hos Mybet.

  Rygga spelet hos Mybet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: England att INTE göra mål
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 22/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: