Speltips inför Tyskland – Serbien 20/3: Uppladdning inför EM-kvalet

Spelbloggare Publicerat: 20 mars 2019

Ett par bookies sticker ut hakan en bra bit i luften inför den kommande landskampen mellan Tyskland och Serbien, som å ena sidan spelas i vänskapens tecken och å andra sidan blir den enda matchen före det stundande EM-kvalet. Hur slutar det? 

Annons:

Det är nya tider i Tyskland. Det först så fruktansvärt misslyckade världsmästerskapet i Ryssland följdes upp av ett hemskt uselt debutår i UEFA Nations League där man med omedelbar verkan skickades ur finrummet. Världsstatusen håller helt på att förloras.

Förbundskapten Joachim Löw har därför fått tänka nytt och fräscht. Spelare som Jerome Boateng, Thomas Mülleroch Mats Hummels har lämnats utanför EM-kvaltruppen och i den finns det faktiskt bara ett namn över 30-årsstrecket, keepern Manuel Neuer. Den stora merparten är dessutom under 25.

Spännande namn är det förstås i den tyska truppen, flera som visat att de håller på de största scenerna, men skillnaderna är alltjämt betydande från tiderna runt VM-titeln 2014 med flera år bakåt i tiden och ett par framåt. Kan ta tid innan det på allvar blommar ut.

Att det inte skulle bli en topp två-plats och vidare spel vore emellertid ett praktfiasko för Tyskland. Det enda, på pappret, motståndet ens i närheten av världsstatus är Holland. Annars ställs man mot Vitryssland, Estland och Nordirland. Länder som ska passeras oavsett vad.

Serbien visade framfötterna i det första året av UEFA Nations League, kom i en av tredjedivisionens serier etta – före Rumänien, Montenegro och Litauen – med facit om fyra vinster, två kryss och noll förluster. Därmed flyttas de upp ett kliv där.

Så, hur ser chanserna ut i det stundande EM-kvalet? Hyfsade! Ganska öppet race mellan just Serbien och Ukraina bakom ett Portugal som väntas vara något vassare, är känslan. Utöver det finns Litauen och Luxemburg i gruppen.

Håller det tätt?

En vänskapsmatch är alltid en vänskapsmatch och de tenderar att vara mer svårbedömda med allt som spelar in – motivation, rotation och en mindre resultatinriktad approach från båda parter.

Den klara känslan på förhand är dock att Serbien kan komma att såra Tyskland djupt; offensivt som i helhet. Tror att de klarar av att hantera ett motstånd som håller på att förlika sig med en ny vardag. Som är mitt i ett generationsskifte.

Gästerna har sett bra ut på sistone och kommer in till EM-kvalet med positiva känslor – sådana som man hoppas blir ännu starkare nu. Laget är stabilt och det finns en en anfallspjäs i Aleksandar Mitrovic, till vardags i Fulham, som alltid levererar i landslagströjan. På sex Nations League-matcher blev det lika många fullträffar.

Förutom att Tyskland har enorma bekymmer, mycket att justera till det bättre och detaljer att fila på, har de också bara fyra dagar emellan denna match och EM-kvalpremiären – att jämföra med Serbiens fem. Kan således bli lite mindre speltid för storstjärnorna, vars ben måste hållas fräscha.

888sport sticker ut hakan rejält när de ställer ut oddset 1,75 för Serbien +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar med uddamålet, spelar oavgjort eller vinner – och det synar vi direkt.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Serbien +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:45, onsdag 20/3
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.