Speltips inför Tyskland – Spanien 23/3: Världspjäserna gör upp

Spelbloggare Publicerat: 23 mars 2018

De två världspjäserna, Tyskland och Spanien, ska mäta krafterna mot varandra såhär månaderna innan VM i Ryssland. Någon anledning till att det här inte skulle bli underhållande ser vi inte.

Det är inte ens tre månader kvar innan fotbolls-VM-premiärerna spelas i Ryssland och två av de främsta titelkandidaterna är det som ställs mot varandra i Düsseldorf.

Förutom att det, som vilken vänskapsmatch som helst, är en chans att spela ihop laget, fila på detaljer i spelet och sätta en startelva blir det lite av ett statement inför mästerskapet. Var står man? Hur står i relation till en av de främsta konkurrenterna?

Faktum är att det handlar om de två senaste VM-upplagornas vinnare. 2014 korades Tyskland till mästare och Spanien 2010. Förutsättningarna är såklart annorlunda nu, men med likheten att länderna fortfarande är två av världens stora dominanter.

Kvalet underströk just det, att det handlar om två världsdominanter, då Tyskland gick rent i VM-kvalet: vann tio av tio matcher med en samlad målskillnad om 43-4. Nästan lika imponerande siffror kunde Spanien stoltsera med: nio vinster, ett kryss och noll förluster. Målskillnaden 36-3.

Gruppspelets motstånd i VM är för Spanien EM-mästarna Portugal, Iran och Marocko. För Tyskland väntar Mexiko, Sverige och Sydkorea.

Mål åt båda håll

Här vill både Tyskland och Spanien göra ett statement inför det kommande mästerskapet och vi räknar kallt med att de vill bjuda upp till kamp båda två. Det bäddar för – mål! Också åt båda håll?

Tyskland spelar alltid med mycket fart, hög press och en rentav framåtlutad fotboll. De sämre motståndarnas motattacker brukar trots detta kunna hållas i schack, men med Spanien på andra sidan planhalvan är förutsättningarna helt annorlunda.

Senast, i mitten av november, som länderna spelade senast fick Spanien 3-3 mot Ryssland och Tyskland 2-2 mot Frankrike. Öppna, händelse- och målrika matcher. Likadant här?

Båda lagen gör mål ser ut som ett vettigt spel såhär på förhand och till oddset 1,80, presenterat av Bethard, klipper vi till.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 200% extra upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 20:45, fredag 23/3
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: