Speltips inför U21-EM: Tyskland – Danmark 17/6: Offensiv kvalitet

Simon Pålsson Publicerat: 15 juni 2019

Tyskland och Danmark inleder sitt gruppspel i U21-EM och det är två offensivt skickliga lag som ska göra upp. Tyskland är klara favoriter men vi tror, framförallt, på en tillställning där det kommer göras mål.

Annons:

Till skillnad från Sverige har vårt grannland Danmark återigen kvalificerat sig till ett U-21-mästerskap. Detta då man vann sin kvalgrupp med en poäng mer än tvåan Polen.

Man vann sju av sina tio matcher, förlorade en samt kryssade två. Totalt gjorde man hela 30 mål.

I träningsmatcherna inför EM har man ställts mot tufft motstånd och endast lyckats vinna två av sina fem senaste matcher. Bland annat har man förlorat klart mot Spanien och England men vunnit mot Belgien och Frankrike.

Tyskland vann sin kvalgrupp med överlägsna tio poäng före Norge. På tio matcher gjorde man 33 mål och tappade bara poäng i två matcher. Enda förlusten kom mot Norge på bortaplan.

Sedan den matchen står man på tolv raka matcher utan förlust och endast två kryss. Under 2019 har man spelat 2-2 mot Frankrike samt vunnit mot England med 2-1.

Båda lagen snittade tre mål per match

Såväl Tyskland som Danmark är offensivt skickliga lag, vilket deras målsnitt på 3 mål per match under kvalspelet vittnar om.

I Tysklands fall är det dock en något annorlunda trupp som kommer till EM jämfört med den som spelade kvalet. Stefan Kuntz grundidé är dock densamma samtidigt som konkurrensen om platserna i truppen är hård.

Tyskland är också, ganska klara, favoriter till att vinna den här matchen men också en av kandidaterna som förväntas göra upp om EM-titeln.

Men Danmark är inte oävna. De har, förutom ett mer samspelt lag, också redan etablerade spelare såsom Robert Skov – som gjorde hela 29 mål för FC Köpenhamn den gångna säsongen vilket är nytt målrekord i den danska ligan.

Därtill finns även offensiv kvalitet i Borussia Dortmunds Jacob Bruun Larsen och Genks Marcus Ingvartsen.

Sammantaget ger detta att vi tror att det finns alltför mycket offensiv kvalitet i båda lagen för att det inte ska bli mål i den här matchen.

Till 1.71 gånger insatsen hos Unibet spelar vi därför på över 2,5 mål totalt i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, måndag 17/6
TV:   svttva logo svttjugofyra logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.