Speltips inför Uganda – Egypten 30/6: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 30 juni 2019

I våra ögon är Egypten ett klart bättre landslag än vad Uganda är. Därför är vårt speltips grundat i övertygelsen att Egypten är favoriter i Afrikanska Mästerskapen.

Annons:

Egypten har vunnit Afrikanska Mästerskapen flertalet gånger och faktum är att nationen nu står på totalt tre titlar under de fyra gånger som de varit värdnation. Det är faktiskt så att laget är värdnation även den här gången och det gör att Egypten klev in i årets turnering – den första som spelas på sommaren – som stora favoriter framför Senegal.

Och inledningsvis måste man säga att Egypten har motsvarat förväntningarna genom att vinna två raka matcher. Det är inte den allra bästa marginaler och spelmässigt finns det en hel del att jobba på, men att göra jobbet så bra redan direkt vittnar om att Egypten tar den här turneringen på största allvar.

Uganda må vara en nation som fotbollsmässigt är lätt att inte ta på allvar, men det är lite av en gyllene generation som står till grund för det här laget. Nu står laget på fyra poäng och kan med ett kryss ta sig vidare till slutspelet.

Egypten är för bra

Uganda har inte det mest välkända laget, men det som är en fördel inför mötet med Egypten är att inga spelare saknas på grund av skada eller annat skäl. Det gör att laget trots allt kan formera den starkast möjliga startelvan. Det lär krävas för att kunna ha någon chans mot Egypten i den sista gruppspelsomgången.

Det har varit lite stökigt i och kring det egyptiska landslaget sedan Amr Warda anklagats för att ha betett sig olämpligt mot tjejer på sociala medier. Det gör att han nu blivit hemskickad och troligen inte medverkar mer under den här turneringen. Efter två raka vinster pekar dessutom det mesta på att Mohamed Salah vilas i den sista gruppspelsmatchen. Det är i slutspelet som han behöver vara fullt på topp.

Efter fyra poäng på två matcher vet vi alla att Uganda är ett lag att räkna med, men i våra ögon är Egypten den självklara favoriten inför den här matchen.

Egypten vinner spelas till 1,80 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Egypten vinner
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  21:00, söndag 30/6
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.