Speltips inför Ungern – Kroatien 24/3: Fundamentala skillnader

Spelbloggare Publicerat: 23 mars 2019

VM 2018-raketen Kroatien äntrar EM-kvalet 2020 och det med en bortamatch mot ett Ungern som föll hårt i den stora premiären. Vi tar ställning på 1X2-marknaden – ett favoritspel eller har vi ett bud på skräll?

Annons:

Det var en relativt tät match, men Ungern visades sakna udd i EM-kvalpremiären mot Slovakien, föll med 0-2 och är nu hårt pressade om de ska kunna lösa en plats i topp två. Eftersom det var en bortamatch och att det omvända mötet väntar senare, ska chansen leva alldeles oavsett resultat denna afton.

Men räcker man till när Kroatien, nämnda Slovakien, Wales och Azerbajdzjan står för motstånden? Blir tufft och tätt bakom de hårt favorittippade kroaterna, som i deras tur vann premiärmatchen.

Denna trea kom dock utan att direkt imponera. Kroatien hamnade i en 0-1-uppförsbacke hemma mot Azerbajdzjan, kvitterade strax före halvtidspausen och prickade in det förlösande 2-1-målet, också matchens sida, med cirka tio minuter kvar av ordinarie speltid. Stora matchhjälten? Andrej Kramaric, som på 22 seriematcher för Hoffenheim under spelåret antecknats för 13 fullträffar. Gubben i lådan på nytt?

För att spela in en ny trea här kommer en klart bättre insats krävas – på bortaplan, mot ett tuffare och stundtals svårspelat motstånd.

”Oddset motiverar ett spel”

2018 var Kroatien världens stora utropstecken när de i det stora världsmästerskapet nådde ända till finalen och väl där föll ett fantastiskt starkt Frankrike. Därefter har de fått en mindre reaktion och hamnade strax bakom England samt Spanien i UEFA Nations League.

Någon kris är det emellertid absolut inte på tal om – Kroatien är alltjämt av världsklass, med ett mittfält som få andra nationer ens kan komma i närheten av; Ivan Rakitic samt Luca Modric är två spelare som sticker ut extra mycket.

Jämför vi kvällens parter på Groupama Aréna i Budapest, är det fundamentala skillnader. Ungern ska förvisso inte underskattas, men är sämre på varenda position och får det svårt att räcka till – hemmaplan till trots.

Addera på det en mindre lyckad insats från Ungern i EM-kvalpremiären, 0-2-förlusten mot Slovakien.

1,76 x insatsen för den raka tvåan motiverar absolut ett placerat spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 2 500 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner, rak tvåa
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, söndag 24/3
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.