Speltips inför Uruguay – Brasilien 24/3: Enkelt val av sida i nattmatchen

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2017

Valet av sida hade inte kunnat vara mycket enklare än inför VM-kvalmatchen mellan Uruguay och Brasilien – tvåan respektive ettan i tabellen. Vem får förtroendet?

Tvåan mot ettan. Brasilien med 27 inspelade pinnar på de 12 spelade matcherna, Uruguay på 23 stycken. Glappet från de senare nämnda, ner till kvalplatsen, är på fyra. Tajt i kampen om mästerskapsplatserna, med ett Brasilien som spurtat ifrån en liten bit.

Faktum är att Brasilien inledde kvalspelet lite sisådär. En förlust mot Chile, följde upp fem matcher med blott två vinster och tre kryss – och då var situationen ändå pressad. Nu? Sex raka vinster, dessutom hela fem av dessa med hållen nolla, och det har osats framtidstro i den brasilianska fotbollen sedan OS-guldet sommaren förra året.

Uruguay avslutade novemberperioden, den senaste, med en blytung 1-3-förlust över Chile, men innan dess hade man en rad av upprepande positiva resultat. Att vara en tvåa i den här konkurrensen, det är trots allt ett stort styrkebesked.

Gott skrällvärde

Att Brasilien ska vara såhär pass stora favoriter – 1X2-marknaden står i 3,30-3,30-2,30? Brutalt missvisande, utifrån verkligheten som den ser ut.

Brasilien må vara i superform, men har alltså inte spelat sedan slutet av 2016 och mycket kan förändras då. Effekten av den energi som kom från OS-titeln – signerad de yngre styrkorna, inte hela A-laget – kan ha trubbats av.

Det brasilianska bortaspelet är inte heller överdrivet starkt. Vinsterna har kommit mot Peru, Venezuela och Ecuador. Mycket imponerande mot de sistnämnda, men övriga två är motståndare som bara ska värjas undan. Kryss har lösts mot Paraguay och Argentina, samt att man förlorat mot Chile.

På hemmaplan har Uruguay gått helt rent genom kvalet – vunnit sex av sex matcher. Den statistiken kan såklart inte värjas bort och utan den blir det lätt att förblindas av Brasiliens formrad på ett annat sätt.

Uruguay är en fullgod motståndare, och borde ses med större chans på hemmaplan.

Inför matchen har dessutom Brasiliens försvarspjäs Gil uttryckt att krysset är en bra utgång av den här historien, vilket visar lite på den mentalitet som finns – man ska inte resa hit och jogga hem tre poäng, helt enkelt. Står det oavgjort en bit in i andra halvlek, då kan vi räkna med ett bortalag som sjunker ihop lite i positionerna.

På skadefronten saknas viktiga spelare för båda parter. Uruguay har Luis Suarez out och det är ett av de värsta tänkbara avbräcken. Brasilien saknar dock en spelare som Gabriel Jesus och det trubbar även av deras offensiv.

Hur som helst – 2-1/1-1?

Uruguay +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – spelas till 1,90x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Uruguay +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 00:00, natten mot fredag 24/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: