Speltips inför Uruguay – Ecuador 17/6: Kontinuiteten avgörande

Simon Pålsson Publicerat: 14 juni 2019

Nattens Copa America bjuder på Uruguay – Ecuador och vi tror på en tät match där favoriterna går segrande.

Annons:

Efter en fin VM-turnering där man blev utslagna av Frankrike har det gått lite tyngre för Uruguay. Den nu 72-årige Oscar Tabarez är kvar vid rodret och detsamma gäller kärnan av spelartruppen.

Sedan VM har man enbart spelat träningsmatcher av vilka man förlorade fyra i rad under fjolåret, där, bland andra, Frankrike och Brasilien stod för motståndet.

Under 2019 har man dock steppat upp och vunnit samtliga sina tre matcher. Visserligen mot beskedligt motstånd i Uzbekistan, Thailand och, i genrepet för en vecka sedan, Panama.

Nu väntar, förmodat, tuffare motstånd i första gruppspelsmatchen mot Ecuador. Efter att ha misslyckats i VM-kvalet tog Hernan Gomez över laget i somras.

Han har dock, ännu inte, fått laget att lyfta utan resultaten i träningsmatcherna fram tills nu har varit ganska mediokra.

Man förlorade med 3-2 i genrepet mot Mexiko för en vecka sedan, vilket ger fyra raka matcher utan vinst. Dessförinnan hade man kryssat mot Honduras och Venezuela samt förlorat mot USA.

Kontinuiteten talar till Uruguays fördel

Oscar Tabarez har lett sitt Uruguay ändå sedan 2006 och i truppen finns en kärna av spelare som känner varandra oerhört väl. Diego Godin, Luis Suarez och Edinson Cavani börjar dock bli till åren komna och en generationsväxling stundar runt hörnet.

Men än tillhör samtliga tre den absoluta toppen av fotbollsspelare i världen och som lag är Uruguay mer samspelt än alla konkurrenter i den här turneringen.

Då samtliga lag endast har ett knippe träningsmatcher i ryggen under det senaste året kan kontinuiteten på ledar- och spelarsidan bli Uruguays stora konkurrensfördel.

Tabarez har satt ett system där man är oerhört disciplinerade i sin defensiv och samtliga vet sina roller. Därför har de en kortare startsträcka in i turneringen då man kan förlita sig till det man gjort förut.

Ecuador är dock inte en enkel motståndare men ser man till individuell samt kollektiv kvalitet så är de inte på Uruguays nivå.

Det enda som talar emot Uruguay är om det, eventuellt, skulle ha infunnit sig en viss mättnad hos de etablerade spelarna och om man inte känner samma hängivenhet till Tabarez system.

Ingenting tyder dock hittills på det. Spelare som Suarez och Cavani har alltid slitit ännu hårdare i landslagströjan och alltid visat en oerhörd stolthet över att få representera sitt land.

Sammantaget ger detta att vi tror på en tät och tuff match – men där Uruguay gör det som krävs för att vinna. Till 1.77 gånger insatsen hos Betway spelar vi att Uruguay vinner matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Uruguay vinner
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  00:00, söndag 16/6
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.