Speltips inför Valencia – Barcelona 8/2: En finalist ska koras

Spelbloggare Publicerat: 7 februari 2018

Den andra finalisten ska koras i spanska Copa del Rey. Blir det Valencia eller Barcelona? Baserat på resultatet i möte ett ska de förstnämnda inte räknas bort, men vi har ändå svårt att se dem räcka till i rådande form.

Barcelona – Valencia: 1-0. Där står vi när detta semifinaldubbelmöte har nått halvtidspausen. De sistnämnda stod emot väl på Camp Nou, men måste alltså ändå jaga i uppförsbacke.

Det inledande mötet präglades av ett hårt kämpande och lågt försvarande Valencia, där primärt fokus var: hålla tätt! Hyfsat väl lyckades de också – det är få som ”bara” släpper in ett mål på Camp Nou.

Målskytten var Luis Suárez, som är i fenomenal form. Innan 1-1-krysset i derbyt mot Espanyol senast, hade han målat i 10 av de 11 senaste matcherna. Övrig var dessutom en där han inte startade. Gubben i lådan på nytt här, månne?

Gerard Piqué har haft problem under veckan, men verkar vara redo för spel, även från start. Annars saknar katalanerna Thomas Vermaelen samt Ousmane Dembélé. Gällande Valencia har de Goncalo Guedes samt Jeison Murillo osäkra medan Andreas Pereira är out.

Mer än dubbla insatsen

Valencia är fullt kapabla. Det har de visat upp under spelåret – tredjeplatsen i Primera División innehas – och därtill innehåller spelartruppen en herrans massa spets. Men just nu är de totalt iskalla! Totalt!

Fyra förluster och ett kryss, under ordinarie tid, är facit för Valencia sedan den 20:e januari. Kris? Kanske, kanske inte. Spelschemat har ändå varit tufft, men för ett lag av denna kaliber tyder det på problem.

Nu är situationen inte särskilt delikat, när de måste trycka upp positionerna och jaga i uppförsbacke från start. Mot ett så pass skickligt motstånd som Barcelona kan det väl inte betyda annat än problem?

Bortsett från dubbla tapp i bortaderbyn mot Espanyol – matcher som på alla sätt är unika – har katalanerna kammat hem sju segrar efter varandra. Oerhört sällan som motståndarna förmår att sätta käppar i hjulen för ett väloljat Barcelona.

Gästerna spelas med -1,0 mål (asian handicap) till oddset 2,05 hos Bethard. Fullt acceptabelt betalt tycker vi, även om det knappast är ett spel att skicka in hus och bil på.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:30, torsdag 8/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: