Speltips inför Varberg – Halmstad 2/6: Stora skillnader – klar favorit!

Spelbloggare Publicerat: 2 juni 2018

Lördagens bästa speltips från Superettan hämtas från Påskbergsvallen och matchen mellan Varberg BoIS och Halmstad BK, där det helt enkelt borde handla om en favorit att lita på.

Pressen blir allt större på Varberg, som fortsätter krypa ner mot kvalplatserna nedåt i seriesystemet – nu med så lite som en plats och pinne ner dit. Då ska det också anmärkas att säsongen öppnades på ett lovande vis av BoIS…

Nu? Tre förluster uppradade, senast när Degerfors IF kom på besök till just Påskbergsvallen. För att hitta den senaste trean får vi blicka tillbaka fem matcher, då med 1-0 över nykomlingen Landskrona.

Frågan är: har Varberg kapaciteten att lyfta sig nu? På de allra flesta positioner saknas erfarna och säkra kort. Talang finns, men mycket är alltjämt ovisst. Visst luktar det bottenstrid?

Annan är verkligheten för Halmstad, som pressat ner gaspedalen i jakten på en plats i det svenska finrummet, Allsvenskan – och utsikterna är positiva. Ur kvalitetssynpunkt är kanske årets Superettan inte den bästa, men konkurrensen ändock stenhård och flera klubbar slåss jämsides om uppflyttningen.

Halmstad må ”bara” vara placerade femma för närvarande, men har matchen mindre spelad än de flesta konkurrenter ovanför. En trea här, vilket siktet förstås är inställt på, skulle avståndet till tredjeplacerade AFC Eskilstuna minska till ynka pinnen.

Given favorit

Det hela inleddes svajigt. Därefter har Halmstad samlat krafterna och verkligen fått fart på grejerna. Visst handlar det om en av de mest uppenbara av uppflyttningskandidater, klassiska HBK?

Mer specifikt: inte en enda match av de sex senaste är förlorade, fyra har vunnits och två slutat oavgjorda. Senast krossades Öster med brutala 3-0. Av alla fem bortamatcher har dessutom bara en torskats, vilket var mot tabelltvåan Örgryte. Tre segrar.

Stabiliteten finns. Ett, i Superettanmått, helgjutet material. Och spetsen finns även i ett par pjäser. Sådana som kan bryta mönster och förändra matchbilder.

Varberg har vi på Spelbloggare hackat ner på förut; bristen på rutin och beprövade spelare. Det kommer handla om bottenstriden ända in i kaklet – annat skulle förvåna. Nu står de nedstämda med tre raka förluster, varav två av dessa kommit på hemmaplan, och dessa mot lag under Halmstad i tabellen.

Form, momentum och klass. Inte förlorar väl Halmstad här?

Halmstad draw no bet, pengarna tillbaka vid oavgjort, spelas omedelbart till oddset 1,69 hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Halmstad draw no bet
Odds: 1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 2/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.