Speltips inför Värnamo – Landskrona 6/8: Blytungt bottenmöte

Spelbloggare Publicerat: 6 augusti 2018

Superettans bottenstrid kan tajtas ihop ytterligare när jumbon IFK Värnamo ställs mot kvalplatsplacerade Landskrona BoIS. Här har vi en viss känsla över var pinnarna kommer hamna…

Annons:

Den första seriehalvans Värnamo och den andra seriehalvans Värnamo är två vitt skilda saker. Med fem inspelade pinnar på 15 matcher har det slagits på stort under sommarens transferfönster: en del utländskt liksom inhemskt har hämtats in. Ett helt nytt BoIS med ett enda mål: att undvika flyttas ner från elitfotbollscenen.

Och starkt inledde ”nya” Värnamo. Borta mot allsvenskt jagande Brage hämtades en trea in efter att Pär Cederqvist skickat in matchens enda balja i den fjärde stopptidsminuten av den andra halvleken. Det årets blott andra vinst i årets Superettan.

Även Landskrona är svårt inblandade i den här bottenstriden; placerade på en av de två kvalplatserna som kan leda nedåt i seriesystemet. Det har varit en hel del blandad kompott under året – precis innan uppehållet, åt det klart sämre hållet. Fyra raka förluster och fem utan vinst.

Nu efteråt, likt Värnamo, vann BoIS deras omstartsmatch – och det med 3-1 hemma över Gefle. Såklart ett styrkebesked. Gott för moralen. Ett mycket välkommet tillskott i tabellen.

Ett nytt Värnamo

Helt bekvämt känns det kanske inte att lämna förtroendet hos Värnamo, när de bara vunnit två av 16 matcher.
Men – är det inte det bästa valet här?

Detta eftersom det nu är ett helt nytt Värnamo. De ska mer betraktas utifrån vad som presterades i succéomstarten mot Brage, snarare än under seriens första halva. Där tyckte vi absolut om vad som visades upp.

Även Landskrona vann direkt efter uppehållet, men i en klart enklare typ av match. 3-1 hemma mot Gefle får en knappast att höja på ögonbrynen. Segern var dessutom dyrköpt då försvarspjäsen Philip Andersson visades ut och således missar den här matchen. Lär påverka en del.

Oddssättarna ser Landskrona som knappa favoriter. Vi Värnamo som dito.

Den raka ettan tas till 2,80 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Värnamo vinner, rak etta
Odds: 2,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 6/8
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.