Speltips inför Villarreal – Athletic Bilbao 9/4: Måndagsunderhållning från La Liga

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2018

En ny vecka betyder nya tag, nya matcher och nya speltips. I Spanien kickstartar den med match mellan Villarreal och Athletic Bilbao, som borde bli en relativt underhållande historia och i samband med att folk skruvat ner förväntningarna sitter ett speltips från målmarknaden på sin plats.

Redan nu kan vi slå fast att Athletic Bilbao är en av årets största besvikelser i den spanska toppfotbollen. Från en av de mest solklara av kandidater för Europaspel – till att nu, när allt snart ska summeras, till att vara placerade tolva och dessutom ramlat ur Europa League-slutspelet i mitten av den förra månaden: 2-5 över två matcher mot franska Marseille!

Så, ja – nu ska siffrorna bara putsas på för Bilbaos del. Större lycka med det har de inte haft på sistone och innan 1-1-krysset hemma mot Celta Vigo senast förlorade de med 0-2 borta mot serieledande Barcelona. Blir det ens övre halvan? Undertecknad tvekar.

Villarreal är mycket upp och ner, oroväckande mycket, men har i alla fall en plats ut i Europa i deras händer. Femteplatsen innehas, men flera konkurrenter flåsar dem i nacken: Real Betis, Sevilla och Girona främst. Gäller att hålla dem på fortsatt avstånd.

Indisponibla för Villarreal inför matchen är Bruno Soriano, Ramiro Guerra samt Rúben Semedo medan Yeray Àlvarez är borta för Athletic Bilbao samt Mikel Balenziaga en osäker pjäs.

11 raka matcher med minst två mål

Det har kanske inte sprudlat om Villarreal, men här ska de verkligen sätta ton i matchen: visa vem som är den bättre parten och ställa in siktet på trean.

Efter 0-1-förlusten mot Málaga är tanken att Villarreal kan bli rätt framåtlutade här. På hemmaplan är de normalt lyckosamma; har också en offensiv approach. Senast de spelade på Estadio de la Cerámica vann de med 2-1 över ett oerhört försvarsstarkt Atlético Madrid, tvåa i tabellen.

Bilbao är inte heta, ur form – men hittar allt som oftast nätet och kan spela avslappnat i kvällens match. Sportsligt är det bara enstaka positioner i tabellen på spel och man kan således släppa något på bromsen, även om det såklart inte blir på tal om någon blind offensiv i en svår bortamatch som denna.

Och dessutom: bortalaget har 11 raka matcher som innehållit minst två baljor! Det är statistik som får oss ännu mer övertygade om värdet i målöverspelen.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid just två – blir vårt speltips till 1,65x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 9/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: