Speltips inför Villarreal – Valencia 11/4: Hett derby i Europa League

Spelbloggare Publicerat: 11 april 2019

Vilken match, va? Kvartsfinal i Europa League och Derbi de la Comunitat – Villarreal mot Valencia. Den djupa sårbarheten hos värdskapet på Estadio de la Cerámica borde bädda för en relativt öppen matchbild – och det är utifrån den tanken som vi presenterar vårt speltips inför matchen.

Annons:

Det som Villarreal sysslar med i spanska Primera División är extremt oroväckande och för supportrarna rentav stötande. Trots ett (relativt) vasst spelarmaterial slåss de fortfarande för kontraktet och hittas inför den absoluta slutspurten av serien som tredjejumbo, således på en av de platser som innebär tack och adjö till förstadivisionen.

Därför är det också överraskande att klubben det facto stått så starkt på årets europeiska scen. Inte en enda av de tio spelade matcherna har förlorats och i åttondelsfinalen skickades ett namnstarkt Zenit ut med komfortabla 5-2 över dubbla möten. Visar ändå på att kapaciteten finns där.

Ändå är det omöjligt att blunda för att Valencia har den stora fördelen på förhand, med hänsyn till hur pass mycket bättre de varit. Innan den oväntade 0-2-förlusten i bortamötet mot Rayo Vallecano senast hade 17 förlustfria matcher radats upp, i den inhemska serien står de som sexa och även i Champions League-gruppspelet bjöds flera imponerande insatser på.

Bland CL-matcherna hittas exempelvis en hemmavinst över Manchester United och ett bortakryss mot desamma. Väl i slutspelsfasen skickades Krasnodar ut via 2-1 hemma och 1-1 på bortaplan.

Offensiv matchbild

Framåt i banan, offensivt, har Villarreal fått fart under fötterna och bombar in mål, praktexemplet var i 4-4-krysset mot Barcelona häromveckan, men dessvärre släpps fortfarande alldeles för mycket till. Det är oroande.

Målet har nu hittats i åtta matcher efter varandra och enbart i en av dessa har nollan hållits. Senast, borta mot Real Betis, föll de med ett mål mot två. Ändå en hel del positivt att hämta därifrån.

Villarreal är medvetna om att de mest sannolikt kommer behöva ett starkt hemmaresultat för att kunna passera den klart hetare konkurrenten. Tror det blir fortsatt rulle rulle, högt tempo och en offensiv approach till matchen.

Gästande Valencia har varit inblandade i mer tillknäppta matcher på sistone, men väntas ändå försöka sätta ton i matchen – såväl i de perioder som dansen förs som när det kommer handla om att ställa om. Formen är lovande och vi har svårt att se dem lämna ännu en match, likt senast, mållösa.

Hos Villarreal saknas trion bestående av Bruno Soriano, Manu Trigueros och Miguelón medan ytterligare tre spelare i Javi Fuego, Daniele Bonera samt Jaume Costa riskerar att missa matchen. Valencia saknar Rubén Sobrino, Carlos Soler och har frågetecken över Francis Coquelins status.

För att det ska bli mål åt båda håll får vi 1,87 x insatsen av Betfair Sportsbook och det tas omedelbart. Risk för oddsdropp?

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 21:00, torsdag 11/4
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.