Speltips inför Basel – Vitesse 16/8: Spiken i kistan

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2018

Det är fördel för Basel i Europa League-kvalmötet mot Vitesse och på St. Jakob-Park kan spiken i kistan komma – ett utfall vi kallt väntar oss ska slå in.

Annons:

Sviterna från praktfiaskot i Champions League-kvalet sitter eventuellt fortfarande i och stör spelarna i Basel – när de föll med 1-5 över 180 minuter mot PAOK – men här har de chansen till revansch.

Nästintill allt pekar på att en plats i Europa League-playoffet fixas, när de har en 1-0-ledning att spela på från bortamötet med just Vitesse i den tredje kvalrundan. Där och då rekade vi dem med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till 1,85x – ett spel som alltså prickade alldeles utmärkt.

Basel har ändå viss status ute i Europa, när de exempelvis nådde förra årets CL-slutspel. Klubben har länge också varit härskare över den schweiziska fotbollen, ja, innan det blev en andraplats bakom Young Boys i fjol.

En mindre framstående roll har Vitesse, som ännu inte vunnit holländska Eredivisie vid ett enda tillfälle. Senast spelåret 1915/16 blev det en silvermedalj. Denna säsong hoppas de ta nästa kliv i utvecklingen och seriepremiären fanns inte mycket mer att önska av: en 5-1-kross av Groningen.

Holländarna hoppade in i den andra kvalrundan mot Europa League – som de nådde gruppspelet i förra upplagan – och skickade där ut rumänska Viitorul.

Tydligt att Basel är numret större

Motiveringen inför den här matchen blir nästan identisk med hur den var inför förra veckan. Kort och enkelt: Basel är bättre. Klart bättre.

Och nu har Basel, som också stärks av en helt annan rutin ute i Europa, dessutom ett väldigt fördelaktigt resultat att spela på. I och med att bortamötet vanns, måste Vitesse få in minst en balja och vinna matchen – och som bortalag, mot ett bättre motstånd, hamnar de då i en knepig situation.

Basel kan såväl föra den här dansen och bryta ner Vitesse, som att kontra sönder dem. Oavsett vad fallet blir bör schweizarna sätta spiken i kistan.

-0,75 mål (asian handicap) på Basel tas till 1,83 gånger fläsket hos Betser. Då får vi halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet och hel om siffrorna blir större än så.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor i omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Basel -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 20:00, torsdag 16/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.