Speltips inför Walsall – Wigan 21/3: Stora skillnader

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2018

Klasskillnaden borde vara betydande inför onsdagens enda match från League One, där uppflyttningsjagande Wigan Athletic ställs mot ett mindre hett Walsall borta på Bescot Stadium.

Spelbloggare fortsätter jaga och identifiera spelvärde i den engelska tredjedivisionen när de stora scenerna har uppehåll för landslagsspel – och här anser vi oss ha vaskat fram stort sådant…

Wigan har fortfarande en plats i topp två, även som serieledare, i händerna trots den tredjeplats som de är placerade på. Med två matcher mindre spelade än tvåan Shrewsbury Town har de tre pinnar upp till desamma samt tre matcher färre än serieledande Blackburn Rovers med fem pinnar att hämta in.

Observera dock att Shrewsbury spelar under tisdagskvällen, innan det här speltipset var skrivet samt publicerat. Oavsett vad – går Wigan rent framöver, är de i topp. Mycket pekar alltså på att det blir en kortvisit i League One, efter att ha åkt ur Championship under fjolåret.

Walsall har deras kontrakt i divisionen att spela för. För närvarande står de förhållandevis tryggt på plats nummer 17 och med fem poäng som håller dem ovanför strecket. Det hela kan dock vända på ett par veckor hit eller dit och det finns med andra ord inte utrymme till att slappna av det minsta.

Fördel Wigan

Helt prickfritt har det absolut inte sett ut i Wigan på sistone och senast trillade de ur FA-cupslutspelet mot Southampton. Positiva delen med det är att fullt fokus nu kan riktas på seriespelet och jakten på en plats upp i Championship.

Gästerna är den flera klasser bättre parten och faktum är att de har bäst bortastatistik i hela serien: 11-2-3. Trivs minst lika bra borta som kontra hemma.

Att nu hämta in tre färska pinnar, det ska Wigan ha absolut toppchans till. Motståndet, Walsall, är nämligen helt ur slag och blir alltmer pressade i botten av tabellen. De två senaste matcherna har förlorats och den samlade målskillnaden i dessa är på 0-5. Även fyra av de fem senaste är torskade.

Bortaplan till trots – klar fördel Wigan…

De spelas med -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet – till 1,91 x såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Wigan -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 21/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: