Speltips inför Watford – Chelsea 5/2: Hörnor i måndagens PL-match

Spelbloggare Publicerat: 5 februari 2018

Ny vecka, nya matcher och nya speltips! Underbart, va? Näst upp – Watford mot Chelsea. På spelfronten ska vi försöka – nästan – dubbla det investerade kapitalet med ett hörnspel.

Vicarage Road är platsen, med Watford som värdskap och Chelsea som besökare. Mitten mot toppen, men där formen är ett orosmoln för ”Londons blåa”.

Det är bara att titta på den chockerande 0-3-förlusten mot AFC Bournemouth senast – på hemmaplan. Allt tappades under en kvarts period i andra halvlek, medan resterande tid av matchen knappast var tillfredsställande att skåda för supportrarna på Stamford Bridge heller, där alla tre baljor släpptes in.

Givetvis ökar då pressen på Chelsea, som ändock är kvar i Champions League-området. Det är mer eller mindre det enda av betydelse i årets Premier League; att bli en del av topp fyra. Förutom det hoppas man på succé i CL-slutspelet som tar fart om ett par veckor. Åttondelsfinalen spelas mot kanske värsta möjliga motstånd i form av – Barcelona.

Här kan Oliver Giroud debutera för Chelsea, också från start när Àlvaro Morata är ett tveksamt kort. Willian riskerar även han missa matchen. Out är David Luiz samt Andreas Christiansen.

Watford är iskalla. Tränarbytet till Javi Garcia har ännu inte burit frukt, även om det ska nämnas att han bara suttit vid rodret i två matcher. Först trillades FA-cupen ur via en 0-1-förlut mot Southampton och sist löstes enbart oavgjort, 0-0, hemma mot Stoke City. Fem vinstfria matcher är uppradade i Premier League och bara en på de 12 senaste är facit.

Tack vare en stark serieupptakt är Watford trots allt ovanför strecket, med en match mindre spelad än konkurrenterna runtom. Glappet ner under det? Tre pinnar! Bottenstriden är oerhört spännande.

Skadelistan är fortsatt välfylld för Watford och då kan man förstå varför det är så pass svårt att vända på skutan. Här är dessutom spelare som Miguel Britos, Younes Kaboul och Will Hughes osäkra. Didier Ndong står som avstängd.

Dominans väntas

Spelmässigt väntar vi total dominans för Chelsea, med mycket possession och tid på offensiv planhalva. Vi känner dock oss inte bekväma att lämna förtroendet rakt i deras händer med tanke på förra veckans totala debacle. 0-3 – mot Bournemouth!

Istället – hörnor?

Watford är inte ett lag som skapar särskilt mycket på den fronten. De kommer också behöva lämna bort taktpinnen helt och hållet här. Hemmasnittet i Premier League är på 4,7 framåt och 5,5 bakåt. Då är seriens absolut flesta lag klart sämre och mindre spelskickliga än just Chelsea.

Gästerna har ett plus minus noll-snitt i antalet hörnor framåt och bakåt på bortaplan, men här väntar vi oss alltså en matchbild präglad av total dominans, varför hörnspelen ändå lockar på Chelsea.

Chelsea -1,5 hörnor (asian handicap) – spelet prickar rätt om de skapar minst två fler än motståndarna – klipper vi till på till 1,92x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Chelsea -1,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 21:00, måndag 5/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: