Speltips inför Watford – Crystal Palace 21/4: Full fart framåt!

Spelbloggare Publicerat: 19 april 2018

Lördagens andra och sista Premier League match, med klassisk avsparkstid, 16:00, står Watford och Crystal Palace för underhållningen från – och just det, underhållning, borde det väl bli? Full fart framåt!

Spiken ska sättas i kistan från Crystal Palace; kontraktet ros i hamn och därmed lämna all den ångest som legat som ett täcke över dem bakom. När fyra matcher är kvar att spela, har de fyra pinnhål till tredjejumbon Southampton. En vinst här skulle således, i praktiken, innebära att det blir klart – beroende på övriga resultat, för den delen.

Det är ett Crystal Palace som fått till alltfler rätt i det stora hela, även om de fortfarande kan vara svårt sårbara i det defensiva spelet. Av de fyra senaste matcherna har de vunnit två, spelat en oavgjord och förlorat en. Det sistnämnda dessutom med knappa 1-2 mot ett suveränt Liverpool.

Watford är, trots den brutala dipp de är i för närvarande, utan risk att åka ner i Championship när de är tre pinnar före kvällens motståndare och där med en radda konkurrenter emellan.

Vad den här dippen betyder mer specifikt, det är att de plockat ynka en poäng på de fem senaste matcherna, varav fyra alltså förlorats. Sist var det Huddersfield Town som blev ett nummer för stora. Det hela måste kännas lite beigt, att tappa så i tabellen när de tidigare stått så starkt.

Kanske kommer Javi Garcia nu städa om lite i startelvan, för att få till en nytändning och reaktion på den rådande formen? Det verkar troligt. Däremot finns inte spelare som Nathaniel Chalobah, Tom Cleverly, Younes Kaboul och Gerard Deulofeu, skadade, disponibla. Gästerna har också de en välfylld skadelista, bestående av framförallt Scott Dann, Jason Puncheon samt Jeffrey Schlupp.

Minst tre mål

Underhållning tror och vill vi alltså få. Mer bestämt: mål. Helst minst tre stycken.

Om vi tittar närmare på den klassiska 2,5-målslinan är det svårt att förstå varför överspelet inte skulle ses som favorit, åtminstone knapp sådan. Vi har trots allt ett Crystal Palace som det sprudlar om på ena sidan planhalvan. Ett lag som släppt på bromspedalen; släpper in och gör många mål.

Av de sex senaste för Palace har fem passerat mållinan och sist var de med om en mycket underhållande historia mot Brighton & Hove Albion, som de vann med tre mål mot två.

Känslan är att Palace kommer vara fast bestlutna om att inte ändra på ett vinnande koncept, utan fortsätta i samma stil. Passande nog står ett Watford som släppt in näst flest mål i hela serien då på den andra planhalvan. I mångt och mycket kan det förklaras i totala sammanfall i enskilda matcher, även om det alltjämt pekar på ett uppenbart problem.

Framåt har lyckan, på sistone, varit mindre stor för Watford – ändå hade fyra raka matcher innehållit minst tre mål innan 0-1-förlusten mot Huddersfield Town förra veckan.

2,05 x polletterna för överspelet på 2,5-målslinan? Det tackar vi hjärtligt för, William Hill!

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 21/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: