Speltips inför Watford – Manchester City 4/12: Mellanmjölk på Vicarage Road

Spelbloggare Publicerat: 4 december 2018

Formen verkar förlorad för Watford och förlusterna har radats upp de senaste veckorna. Kan de trots detta ställa till med större problem för Manchester City? Kanske inte, men vi räknar med att de åtminstone inte faller platt.

Annons:

Verkligheten har kommit ifatt Watford, som i upptakten av årets Premier League svävade ovanför molnen. Hit kommer de med blott en inspelad pinne på de fyra senaste matcherna, mäktar endast med ett mål framåt på dessa matcher och nu parkerar man precis i mitten av tabellen, tiondeplatsen. Där de hör hemma?

Statistiken kan dock vridas lite åt vilket håll som helst. Inför hemmapubliken på Vicarage Road har årets förluster enbart kommit mot starkt motstånd i form av framförallt Manchester United och Liverpool, men också AFC Bournemouth.

Maskineriet snurrar däremot på i full rulle för Manchester City, som fortfarande håller kvar vid förstaplatsen i Premier League – strax före Liverpool – och utöver det är de klara för slutspelet i Champions League. Laget tycks fortsätta utvecklas i rask takt under Pep Guardiolas ledarskap, även om konkurrensen inhemskt ser hårdare ut nu kontra i fjol.

En av faktorerna bakom succén är den enorma bredd – och för den delen spets – som finns i truppen. Dessa resultat har alltså lyckats åstadkommas trots att en spelare som Kevin De Bruyne saknats under merparten av året och fortsatt är out. Även Claudio Bravo, Eliaquim Mangala och Benjamin Mendy står som skadade. Osäkert runt statusen på Sergio Agüero samt Oleksandr Zinchenko.

När Watford besökte och förlorade med 0-2 mot Leicester City senast kom det med en dubbel smäll – Etienne Capoue blev utvisad och saknas således här, tillsammans med Adalberto Peñaranda, Tom Cleverly samt med ett frågetecken över Daryl Janmaat.

Underspelet suttit i sex raka för Watford

Watford brister på de flesta fronter just nu, men det mest anmärkningsvärda är hur tunn offensiven sett ut. Ett mål på de fyra senaste matcherna är facit och då kan man inte räkna med att få stanna kvar på den övre tabellhalvan.

Och vad talar då för dem mot Manchester City? Lite. Ytterst lite.

Å andra sidan är oddssättarna och marknaden helt med på noterna och oddsen för spelen på Manchester City värderar vi inte vara av värde.

Att spelschemat dessutom är så pass tätt kan ha en inverkan på matchen. Främst City kan tänkas vilja spara lite på krafterna – redan under lördagen ställs de nämligen mot Chelsea – och om matchen leds bekvämt kan det tänkas bli en mer lättsam approach till slutspurten. Bevaka. Spara lite på krafterna.

Nu har Manchester City en radda av målrika historier den senaste tiden, men känslan är att det här blir lite av en mittemellanmatch. En som inte tar överdrivet med fokus. Samtidigt har Watford sex raka under 3,5 mål – en mållina som vi också tar i sikte på denna afton.

Underspelet plockas till acceptabla 1,73 x insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 21:00, tisdag 4/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.