Speltips inför West Bromwich – Aston Villa 7/12: Skrällbud i toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 6 december 2018

Med stärkt form och en sprudlande offensiv hoppas Aston Villa kunna knappa in på den absoluta toppen i Championship – och härnäst väntar ett bortamöte med tabelltrean West Bromwich Albion, där vi värderar deras chanser som stora.

Annons:

Två klubbar med siktena inställda på Premier League. Två av de hetaste kandidaterna för att nå dito. Och två lag som visar prov på stark form. Snacka om ett hett Championshipmöte, eller hur? 21:00 beräknas avsparken tas och matchen visas på TV3 Sport, Viaplay och Viafree.

Det handlar om trean West Bromwich mot åttan Aston Villa, men där det ändå råder små skillnader. Glappet – om fyra pinnhål.

Gästerna var till för cirka en och en halv månad i en djup formdipp, men har med besked vänt på skutan; har 4-1-0 i formraden och på dessa smällt in – hör och häpna! – 17 baljor. Förra veckan krossades fyran Middlesbrough, på bortaplan, med 3-0 och innan dess spelades en historisk match – ett 5-5-kryss mot Nottingham Forest, femma i serien.

På frånvarolistan i Villa hittas Birkir Bjarnason, Albert Adomah, Henri Lansbury samt Keinan Davis. WBA har Kyle Bartley out samt Bakary Sako tveksam.

West Bromwich hade vunnit tre matcher efter varandra innan det sena tappet hemma mot Brentford senast, 1-1 efter att ha släppt in målet i den första stopptidsminuten av den andra halvleken. Av matchen, som de var presenterade som storfavoriter inför, fanns klart mer att önska. Men i en tät serie som Championship kommer tappen ibland. Så enkelt är det.

Galna statistiken: 17 mål på fem matcher

Den form som som Aston Villa visar upp går ej för hackor. Fem matcher, 13 pinnar och 17 mål framåt. Ett makalöst facit.

Att Villa ska ses som en av de hetaste kandidaterna för PL-spel, det menar vi vara alldeles uppenbart. De har en, i Championship mått mätt, fantastiskt stark trupp och kommer alltså hit med formen helt toppad.

Även West Bromwich står starkt och imponerar, men tappet mot Brentford kan ha kommit som en relativt hård smäll och allt som allt värderar vi Aston Villa som snäppet vassare.

Gillar de flesta former av spel till Villas favör och valet faller på att spela dem med +0,25 mål (asian handicap) till oddset 1,88 hos Bethard. Då får vi halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Aston Villa +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 7/12
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.