Speltips inför West Bromwich – Southampton 17/2: Krislagen gör upp i FA-cupen

Spelbloggare Publicerat: 17 februari 2018

FA-cupens femte runda rullar vidare med match mellan West Bromwich Albion samt Southampton – två klubbar som är i kris. Oddssättarna ser här som en nästan femtio-femtio-historia på förhand, medan vi ser ena parten som förhållandevis klara favoriter.

Som en blixt från klar himmel avancerade West Bromwich vidare från den fjärde cuprundan, via en bortavinst över Liverpool med siffrorna 3-2. Det må ha varit en hel del flyt inblandat i det, medan prestationen alls inte ska tas bort från WBA. En storartad sådan, en som förtjänar stor respekt.

I övrigt? Då finns det inte mycket att hurra för å West Bromwichs vägnar. De blir alltmer cementerade i botten av Premier League, är just nu placerade som jumbo och har fyra pinnhål upp till säker mark. Den där cupskalpen har följts upp av tre raka torskar, alla i seriesammanhang.

Southampton har steppat upp flera kliv sedan årsskiftet och 0-2-förlusten mot nämnda Liverpool senast var den första på sex matcher. Att nämnas är att det faktiskt skapades en hel del i den matchen och att siffrorna hade kunnat se annorlunda ut, fastän om det knappast var oförtjänt med en förlust.

Liksom WBA, är Southampton svårt involverade i Premier Leagues bottenstrid – något som också är en skräll. Laget är precis under strecket, som tredjejumbo, och varenda liten pinne är av största möjliga betydelse framöver. Det kan helt enkelt betyda skillnaden mellan överlevnad och degradering.

Här i FA-cupen har ”The Saints” avancerat förbi Fulham samt Watford, i båda fall med 1-0-vinster.

Southampton gäller som favoriter

Fokus är på överlevnad i Premier League, för såväl West Bromwich som Southampton. Därför: rotation! FA-cupen kan nästan ses som ett störmoment i det hela, när de behöver alla krafter till seriespelet.

Men det är klart att de inte kommer lägga sig platt här. De spelarna som medverkar har chansen att visa framfötterna; att antingen stärka deras aktier i en ordinarie startelva eller ta närmare kliv in i en.

För WBA är situationen värst. De är på tunn, tunn is i Premier League – medan Southamptons framtidsutsikter ändå ser relativt lovande ut. God form och klart närmare säker mark.

Innan Southampton föll mot Liverpool hade de, som nämnt, sex förlustfria matcher uppradade. Detta medan West Bromwich torskat tre på raken. Givetvis illa, fastän det ska nämnas att två av dessa varit mot Manchester City respektive Chelsea.

Den andra matchen, den var mot just Southampton – också på hemmaplan. Matchen slutade 2-3 och det kan sålunda finnas en viss mental fördel för kvällens bortalag. Ska gälla som favoriter? Absolut.

Southampton draw no bet är värt att köpa till 1,91x.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Southampton draw no bet
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 17/2
TV-kanal: eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: