Speltips inför West Bromwich – Tottenham 5/5: Sent ska syndaren vakna

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2018

Sent ska syndaren vakna, brukar det låta – och precis som sådant är fallet för West Bromwich Albion i årets Premier League. Det sista hoppet väntar vi oss kommer släckas när Tottenham Hotspur kommer till The Hawthorns.

I praktiken lever chansen. Det ska nämnas. Men för att West Bromwich ska lyckas förnya deras Premier League-kontrakt skulle ett mirakel – varken mer eller mindre – till. Syndaren tycks helt enkelt ha vaknat försent.

West Bromwich har två vinster, bland annat med 1-0 borta över Manchester United, och två kryss på de fyra senaste matcherna, men är fortsatt sist i tabellen och har med två matcher kvar att avverka fem pinnar upp till säker mark, var konkurrenterna dessutom har en extramatch för att säkra upp deras situationer.

Visst, lite, ytterst lite nerv kan det komma att bli om West Bromwich skulle slå på stort och kamma hem hela potten den här lördagseftermiddagen.

Tottenham ska i första hand – och det ska de lyckas med – hålla Chelsea på avstånd i tabellen och sålunda lösa deras Champions League-plats. Tredjeplatsen är dessutom inom räckhåll, där Liverpool skulle passeras om de kammar fullt. Det skulle vara lite plåster på såren efter semifinalförlusten i FA-cupen mot Manchester United häromveckan.

Tillbaka på rätt spår var dock ”Spurs” senast, när de värjde undan Watford med två mål mot noll.

En liten spets för matchen är att Nacer Chadli, numera i WBA och före detta Tottenhamspelare, eventuellt kan komma tillbaka för i alla fall en bänkplats i matchen. Annars saknas James Morrison samt Gareth Barry.

Gästande Tottenham har Harry Winks indisponibel. Osäkra är Danny Rose, Kieran Trippier samt Mousa Dembélé.

Tydlig klasskillnad

Även med respekt för West Bromwich och deras form – här släcks troligast det lilla, lilla hoppet som fortfarande finns kvar. Tror att Tottenham löser det här relativt enkelt.

Desperationen kan väl förvisso tala till WBA:s favör, men räcker det? De vet om hur situationen är och deras formtopp, som man ändå får kalla det, i deras mått mätt, borde mattas av.

Under början av veckan löste Tottenham en 2-0-vinst över Watford och det i en match som en handfull målchanser sumpades. Att ha studsat tillbaka efter en sämre period, där även Harry Kane och Dele Alli målade, borde stärka dem inför slutspurten av året – när topp fyra-platsen ska säkras.

Klasskillnaden, den tror vi kommer märkas av tydligt här på The Hawthorns.

Vi spelar Tottenham med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till 1,71x hos LeoVegas. Insatsen bör dock inte skruvas upp alltför mycket.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Tottenham -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 5/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.