Speltips inför West Ham – Cardiff 4/12: Stärkta lag kommer till spel

Spelbloggare Publicerat: 3 december 2018

Komna från vinster tillika styrkebesked står såväl West Ham United och Cardiff stärkta inför tisdagens match på London Stadium dem emellan, men ena sidan känns trots allt bra mycket starkare och får axla ett klart favoritskap.

Annons:

Premier League i princip hela veckan. Njuter ni lika mycket som vi? Såklart! Generellt är december en alldeles fantastisk fotbollsmånad.

West Ham har varit en besvikelse under de inledande 14 seriematcherna – vunnit fyra, spelat tre oavgjorda och förlorat sju – men kan i viss mån bortförklara detta i att spelschemat varit av den klart tuffare varianten.

Vad som också spelat in i de bristfälliga resultaten är såklart den påfrestande skadesituationen, vilken legat som en blöt filt över West Ham. Något ljusare ser det ut numera. Winston Reid, Manuel Lanzini, Carlos Sánchez, Andriy Yarmolenko, Ryan Fredericks och eventuellt Aaron Cresswell står som indisponibla.

Under den kommande en och en halv månaden får de däremot en toppchans att klättra i tabellen. Fram till mitten av januari kommande kalenderår ska sju bataljer utspelas och inte en enda av dessa är mot något klassiskt toppmotstånd medan flera är mot absoluta bottenditon.

Cardiff kom upp från Championship inför säsongen och kan, trots ett anonymt och ett material utan större spetskompetens, stoltsera med att numera hittas ovanför bottentrion – den trio som slussas nedåt i seriesystemet. Ner dit skiljer emellertid enbart två pinnhål, varpå kniven fortsatt sitter hårt pressad mot strupen.

Tydlig hemmaseger?

Gillar West Hams chanser inför matchen. De ska ses som storfavoriter till att kamma hem den fulla potten och fortsätta skörda mark i tabellen efter att de kommer från årets kanske mest helgjutna insats; en 3-0-kross av Newcastle United – på bortaplan. Nu är bara en av de fem senaste seriematcherna förlorad och den kom mot serieledande Manchester City.

På St. James’ Park var ”Chicharito”, som fått relativt lite förtroende under året, i hetluften på nytt. Den mexikanska anfallaren smällde in matchens två första baljor och kan mycket väl komma att bli gubben i lådan även här. Kanske som startspelare, kanske som inhoppare.

Gästerna har även de, i viss mån, hittat tillbaka på rätt spår. Två av de tre senaste matcherna har summerats i vinster, båda hemma – mot Brighton & Hove Albion respektive Wolverhampton Wanderers. Givetvis styrkebesked.

Men! Det finns ett stort – men. Bortaspelet är fortfarande lika oroväckande svagt. Av säsongens sex matcher på resande fot är facit ett kryss och fem förluster. På dessa har det dessutom blivit blott två mål framåt. Undermåligt på alla sätt och vis.

Addera på detta en välfylld frånvarolista prydd av Kenneth Zohore, Jazz Richards, Joe Bennett och Greg Cunningham. Även Danny Ward samt Gary Madine riskerar att behöva se matchen från sidan.

Det mesta talar för West Ham och oddsen på spelen till deras favör lockar starkt. Vi faller för -0,75 mål (asian)-handikappet till 1,92 gånger pengarna hos Fastbet. Det innebär att vi får halv vinst på spelet om matchen tas hem med uddamålet och hel vinst vid siffror större än så.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: West Ham -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 4/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.